-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Uteniškė, prižiūrinti vyrą po insulto, laukia paramos būsto pritaikymui – ją gaus negreit

Perskaičiusi straipsnį apie paramą žmonių, turinčių negalią, būsto pritaikymui, į 15min redakciją kreipėsi moteris vardu Jūra. Ji prašė pagelbėti – mat savivaldybės paramos ji laukianti ilgai, bet reikalai esą juda labai lėtai. Vis dėlto teks apsišarvuoti kantrybe – Utenos rajono savivaldybė remiasi nustatyta tvarka ir paramą žada negreit.
Insultas
Insultas / „Fotolia“ nuotr.

„Kreipiuosi į jus pagalbos. Dėl būsto pritaikymo. Mano vyras turi 80 proc. negalią po insulto. Sunku man vienai tvarkytis... Kreipiausi į Utenos savivaldybę, bet viskas juda labai lėtai“, – guodėsi moteris.

Ji nurodė, kad pareiškimą savivaldybei pateikė 2018 m. liepos 15 d. Taip pat šįmet sulaukė skambučio, kurio metu pranešta, kad eilėje jie laukia esą 5–7-ti.

Pateikė kitokius duomenis

Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotoja Rima Lukoševičienė pateikė kiek kitokius duomenis. 15min ji teigė, kad dėl būsto pritaikymo neįgalaus vyro poreikiams ponia Jūra 2019 sausio 3 d Utenos rajono savivaldybės administracijoje pateikė prašymą.

Nustatyta tvarka prašymas užregistruotas ir jos neįgalus vyras įrašytas į būsto pritaikymo eilę Utenos savivaldybėje.

„Apie tai pareiškėja buvo informuota telefonu. Ji šiuo metu laukia eilėje 9 numeriu“, – patikslino ji.

Paskutiniam 2019 m. būstas pritaikytas asmeniui, kurio prašymas buvo pateiktas 2018 m. kovo mėn. Savivaldybė būsto pritaikymo darbus vykdo vadovaudamasi Būsto pritaikymo neįgaliesiems finansavimo aprašu, patvirtintu Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu (2019-02-19, Nr. A1-103).

Į prioritetų sąrašą nepatenka

Kasmet pritaikomų būstų skaičius priklauso nuo gaunamų lėšų dydžio iš valstybės ir savivaldybės biudžetų šiai priemonei ir nuo darbų kiekio pritaikomiems būstams.

R.Lukoševičienės teigimu, prioritetas teikiamas, jei neįgalusis lanko ugdymo įstaigą, dirba arba jam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis ir paskirtos dializės procedūros.

„Minimas pilietis nepatenka į prioritetų sąrašą, todėl darbai bus vykdomi bendros eilės tvarka, preliminariai 2021 metais, nes vidutiniškai per metus pritaikomi 5–6 būstai“, – aiškino ji.

Šiuo metu savivaldybėje eilėje būstus pritaikyti laukia 24 asmenys.

Pastebėjote nepritaikytą vietą judėjimo negalią turintiems žmonėms? Praneškite apie jas, el. paštu atvirumogalia@15min.lt siųsdami nuotraukas ar vaizdo įrašą 15min.lt.

Projekto „Atvirumo galia“ autoriai susisieks su tokios vietos savininku(-e) ir informuos apie problemą, pasiteiraus apie priežastis ir paklaus, kokių sprendimų bus imtasi. Po kiek laiko bus dar kartą susisiekta ir pasiteirauta, ar problema iš tiesų išspręsta. Skatinkime pokyčius kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius