Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniuje duris atversiančiame „Radisson Red“ viešbutyje svečiai registruosis ir elektroniniu būdu

Po kelerių metų Vilniuje duris atvers vienas pirmųjų Europoje ir pasaulyje viešbutis „Radisson Red“. Jis įsikurs dešiniajame Neries krante, Danielio Libeskindo projektuojamame komplekse „k18B“. Tai bus penktas „Radisson“ viešbutis Lietuvoje. Planuojama kompleksą baigti statyti 2020 metais.
I vieta – „Studio Libeskind“
I vieta – „Studio Libeskind“ / „Studio Libeskind“ nuotr.

Trečiadienį prekės ženklą „Radisson RED“ valdanti tarptautinė „Carlson Rezidor Hotel Group“ ir nekilnojamojo turto investicinio fondo „Lords LB Special Fund I“ dukterinė bendrovė „Investmiros valdymas“ pasirašė viešbučio valdymo sutartį. Sandorio suma neatskleidžiama, tačiau bendra investicijų suma į visą kompleksą sieks apie 40 mln. eurų.

Tai bus penktas „Radisson“ viešbutis Lietuvoje. Du tinklo „Radisson Blu“ viešbučiai yra Vilniuje, po vieną Klaipėdoje ir Kaune.

„Radisson RED“ viešbutis užims iki 10 tūkst. kv. m pastato ploto ir jame planuojama įrengti apie 200 kambarių.

Tikinama, kad šiuo metu rengiami viešbučių ir biurų komplekso priešprojektiniai pasiūlymai.

„Radisson RED“ viešbutis bus vienas vienas pirmųjų šio prekės ženklo viešbučių Europoje ir pasaulyje. Taip pat pirmasis, apie kurio įsikūrimą paskelbta Baltijos ir NVS šalių regione.

„Pirmasis „Radisson RED“ regione duris atvers Vilniuje. Tai yra greitas, dinamiškas ir sparčiai augantis miestas su didžiuliu potencialu. Pats viešbutis orientuojasi į mažiau tradicinį priėjimą prie žmogaus, o užsiregistruoti čia bus galima ir elektroniniu būdu, ne tik registratūroje“, – teigė viešbučių tinklą valdančios „Carlson Rezidor Hotel Group“ viceprezidentas Davidas Jenkinsas.

„Studio Libeskind“ nuotr./I vieta – „Studio Libeskind“
„Studio Libeskind“ nuotr./I vieta – „Studio Libeskind“

Apie planus plėtoti „Radisson RED“ „Carlson Rezidor Hotel Group“ paskelbė pernai, o šiemet duris atvėrė pirmasis tinklo viešbutis Briuselyje. Planuojama, jog iki 2020 metų visame pasaulyje veiks 60 šio tinklo viešbučių.

„Pasirašėme viešbučio valdymo sutartį, pagal kurią „Radisson RED“ valdys „Carlson Rezidor Hotel Group“ – viena didžiausių viešbučių tinklus valdančių bendrovių pasaulyje. Tai bus aukštesnės klasės vadinamojo lifestyle select segmento viešbutis“, – sakė „Lords LB Asset Management“ fondų valdytojas Marius Žemaitis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Marius Žemaitis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Marius Žemaitis

Anot jo, projektu bendrovė derėjosi su dar keliais viešbučių tinklais, kuriuos domino ne tik miestas, bet ir Danielio Libeskindo projektuojamas pastatas.

„Carlson Rezidor Hotel Group“ valdo arba šiuo metu vysto virš 1370 viešbučių su daugiau nei 220 tūkst. kambarių. Tarp kitų grupės valdomų prekės ženklų – Quorvus Collection, Radisson Blu, Radisson, Park Plaza, Park Inn by Radisson and Country Inns & Suites By CarlsonSM.

Biurų ir viešbučio kompleksas bus statomas teritorijoje tarp Konstitucijos prospekto ir Upės gatvės, ties Baltuoju tiltu. Planuojama, kad bendras pastato plotas sudarys apie 20 tūkst. kv. m, jame nuomojamuose biuruose bus įkurta apie 1 tūkst. darbo vietų. Viešbutyje planuojama apie 300 kambarių.

Naująjį biurų ir viešbučio kompleksą „k18B“ projektuoja žymaus architekto Danielio Libeskindo vadovaujama kompanija „Studio Libeskind“, kuri darbus turėtų baigti kitų metų pavasarį.

Projektas sukėlė diskusijas

Balandžio pabaigoje „Studio Libeskind“ laimėjo Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos architektų sąjungos bei investicijų valdymo bendrovės „Lords LB Asset Management“ surengtą tarptautinį komplekso architektūrinės koncepcijos konkursą.

Tuomet pristatytas projektas sukėlė diskusijų bangą Lietuvos architektų bendruomenėje. Vieni jam žarstė komplimentus, kiti smarkiai peikė. Pavyzdžiui, architektas Algirdas Kaušpėdas teigė, kad projektas drąsus ir veržlus.

„Projektas drąsus ir veržlus – šūkis siekti neįmanomo, šis pastatas kaip svajonė. Tiesa, man jo mastelis kelia abejonę – aš jį statyčiau didesnį, kad lyderiautų iš tiesų“, – balandį kalbėjo A.Kaušpėdas.

Tačiau kitam žymiam Lietuvos architektui Audriui Ambrasui D.Libeskindo projektas kėlė visiškai priešingas emocijas.

„Man šis projektas vienareikšmiškai sukelia atmetimo reakciją. Bet pabus ir žmonės pripras, bet čia kaip su fejerverkais – smagu kartą per metus, bet jei kas naktį prasidėtų, tai išvarytų iš proto“, – balandį komentavo jis.

Tai ne pirmas D.Libeskindo darbas Vilniuje: architektas taip pat projektavo Modernaus meno centro pastatą bei sporto ir sveikatingumo centrą „Vilnius beacon“.

Architekto D.Libeskindo darbų gausu visame pasaulyje, tarp kurių Žydų muziejus Berlyne, Metropoliteno universiteto Doktorantūros centras Londone, M. Volio centras Barlano universitete Tel Avive. 2003 metais D.Libeskindas tapo vyriausiuoju Niujorko Pasaulio Prekybos Centro atstatymo architektu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas