Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Medalio vertas pasiūlymas!
Išbandyti

Palangos būsto nuomotojai vis rečiau sulaukia svečių iš užsienio

Į Palangą rečiau užsukant poilsiautojams iš Rusijos ir Baltarusijos, daugiau nuomojamų būstų pasirinkimo atsiranda vietos turistams. Tačiau ekspertai pastebi, kad lietuviai nelinkę už nuomą mokėti tiek daug, kiek užsieniečiai, todėl kainos kurorte kol kas nekyla.
Įvažiavimas į Palanga
Įvažiavimas į Palanga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiuo metu Palangoje už buto nuomą parai sumokėsite nuo 30 iki 150 eurų. Jei norėsite apsistoti ilgesniam laikui, pavyzdžiui, mėnesiui ar dviems – naujos statybos bute už mėnesį teks pakloti 1,2 tūkst.-1,5 tūkst. eurų, o senos statybos – 300-400 eurų. Anot analitikų, kainos, lyginant su praėjusių metų sezonu, nepakito.

„Kainos nepakilo, nes reikia išnuomoti. Jeigu nėra klientų, geriau išnuomoti šiek tiek pigiau ir nepalikti buto tuščio“, – sako agentūros „Vakarų NT“ Palangos skyriaus vadovas Egidijus Valčiukas.

Anot jo, Palangoje butus nuomojasi du tipai žmonių: atvykę pailsėti arba čia dirbantys. Pastarieji dažniausiai ieško pigaus būsto, kuriame apsigyvena keliese. Užsieniečių, ypač atvykusių iš Rusijos ar Baltarusijos, šiuo metu mažai.

„Šiek tiek yra baltarusių ir rusų. Lietuviai nenori tiek mokėti, kiek užsieniečiai anksčiau mokėdavo. Atvykę iš Rusijos norėdavo išleisti pinigų ir sutikdavo mokėti daugiau, jei nerasdavo, kur apsistoti“, – teigia E. Valčiukas.

15min.lt/nuotr./Savaitgalis Palangoje
15min.lt/nuotr./Savaitgalis Palangoje

Nekilnojamojo turto agentūros „Ober-Haus“ Vakarų Lietuvos regiono vadovas Linas Juozaitis pritaria, kad kainos šiemet panašios į matytas pernai. Tai greičiausiai lemia ne itin vykę vasaros pradžios orai.

„Nematau ekonominio pagrindo kelti kainas, nes poilsiui skirtų patalpų Palangoje ir aplink ją gana daug. Kainos gali dabar nebent kristi, jei bus blogas oras“, – tikina L.Juozaitis.

Anot jo, ilgalaikė nuoma anksčiau būdavo patraukli rusams ir baltarusiams, kurie būstą išsinuomodavo visam sezonui. Tačiau, šiuo metu jaučiamas turistų iš Rytų stygius, o jų vietą po truputį užima lietuviai.

„Kol Rusijoje buvo geresnė ekonominė situacija, jie pas mus važiuodavo ir išsinuomodavo visai vasarai. Atveždavo čia vaikus, močiutes ir juos palikdavo. Dabar labai sumažėjęs tų žmonių skaičius ir jų vietas užima lietuviai. Tačiau jie turbūt neturi tiek daug atostogų, todėl nuomojasi ilgiausiai dviems savaitėms”, – kalbėjo L.Juozaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus