Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausias „Windows“ klaviatūros atnaujinimas per tris dešimtmečius: kuo svarbus naujas klavišas?

„Microsoft“ pristatė didžiausią klaviatūros atnaujinimą per 30 metų – pridėjo naują „Copilot“ klavišą. Tokiu būdu vienu mygtuko spustelėjimu iškviečiamas dirbtinio intelekto asistentas, skelbia CNN.
„Copilot“ klavišas
„Copilot“ klavišas / „Microsoft“ nuotr.

Ketvirtadienį programinės įrangos milžinė pranešė, kad „Copilot“ klavišas netrukus atsiras kai kuriuose naujuose įvairių gamintojų kompiuteriuose, pagamintuose ir parduodamuose su „Windows“ operacine sistema, ir paskelbė „dirbtinio intelekto kompiuterio metus“.

Tai reiškia, kad vieno mygtuko paspaudimu kompiuterių naudotojai netrukus galės bendrauti su „Copilot“ – programinės įrangos milžinės dirbtinio intelekto pokalbių robotu – ir užduoti klausimus arba padėti parengti elektroninius laiškus.

„Tai ne tik supaprastins, bet ir sustiprins žmonių kompiuterinę patirtį, todėl 2024-ieji taps dirbtinio intelekto kompiuterio metais“, – bendrovės tinklaraštyje paskelbtame pranešime apie „Copilot“ klavišą teigė „Microsoft“ vykdomasis viceprezidentas ir vyriausiasis vartotojų rinkodaros pareigūnas Yusufas Mehdi.

Naujasis klavišas galiausiai „leis sklandžiai įtraukti „Copilot“ į kasdienę veiklą“, – pridūrė Y.Mehdi. „Copilot“, visų pirma, yra varoma „OpenAI“ pagrindinės technologijos, į dirbtinio intelekto startuolį „Microsoft“ investavo 13 mlrd. dolerių.

Jei jūsų šalyje „Copilot“ dar nėra prieinamas arba nėra įjungtas jūsų prietaise, paspaudus „Copilot“ klavišą bus paleista „Windows Search“.

Naujasis klavišas turi „Copilot“ juostelės logotipą ir yra apatinėje dešinėje klaviatūros dalyje, šalia tarpo ir Alt mygtuko.

Tai pirmas didelis „Windows“ kompiuterių klaviatūros pakeitimas nuo tada, kai 1994 m. „Microsoft“ pridėjo „Windows“ klavišą. Šis mygtukas atsirado nešiojamųjų ir stacionariųjų kompiuterių klaviatūrose, kuriomis prekiauja tokios bendrovės kaip „Dell“, „Lenovo“ ir HP.

Apie šį „Microsoft“ žingsnį buvo paskelbta prieš kitą savaitę vyksiančią technologijų parodą CES, kurioje tikimasi, kad daugybė bendrovių pristatys daugiau dirbtinio intelekto produktų atnaujinimų. Praėjusiais metais didžiosios technologijų bendrovės skubėjo kurti ir integruoti dirbtinio intelekto įrankius į savo produktų asortimentą.

Bendrovės tinklaraščio įraše, kuriame pranešama apie „Copilot“ klavišą, J.Mehdi taip pat užsiminė apie 2024 m. įvyksiantį „Microsoft“ „reikšmingą pokytį“, „kai dirbtinis intelektas bus vientisai įaustas į „Windows“ – nuo sistemos iki silicio ir techninės įrangos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito