Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija šalina galingos bombos trūkumus: dėl jos ukrainiečiams gali kilti dar daugiau sunkumų kare

2024 m. liepos 8 d. „Military Informant“ pranešė, kad Rusijos bombai „FAB-3000“ kuriamas naujas sklandymo ir korekcijos modulis (UMPK). Šia iniciatyva siekiama padidinti bombos tikslumą ir nuotolį, pašalinant nustatytus dabartinės UMPK versijos trūkumus, rašo „Army Recognition“.
Bombos FAB-3000 M-54 (antrame plane) ir FAB-1500 (priekyje)
Bombos FAB-3000 M-54 (antrame plane) ir FAB-1500 (priekyje) / Stopkadras

Šie trūkumai apima modulio nesugebėjimą valdyti trijų tonų svorio bombos „FAB-3000“ masės ir inercijos charakteristikų, dėl kurių smūgiai būna itin netikslūs.

Ši problema nebuvo pastebėta naudojant mažesnę bombą „FAB-1500“. Todėl naujasis UMPK turės didesnius aerodinaminius vairus ir galingesnę varomąją įrangą, sukurtą specialiai „FAB-3000“.

Tikimasi, kad dėl numatytų atnaujinto UMPK patobulinimų „FAB-3000“ galės tiksliau ir efektyviau veikti būsimose operacijose Ukrainoje.

Šių bombų gamyba yra palyginti nebrangi – kiekviena kainuoja mažiau nei 20 tūkst. JAV dolerių, todėl jos yra ekonomiškai efektyvus sprendimas, palyginti su sudėtingesne tikslaus valdymo amunicija, pavyzdžiui, sparnuotosiomis raketomis. Pritaikydama turimas bombas, Rusija gali panaudoti savo sovietinių laikų amunicijos atsargas, prailginti jų naudojimo laiką ir sumažinti atliekų kiekį.

Nepaisant jų veiksmingumo, buvo pastebėta eksploatacinių problemų, pavyzdžiui, retkarčiais nesprogdavo ir netinkamai veikdavo.

Ukrainos pajėgos jau susiduria su dideliais iššūkiais kovodamos su šiomis patobulintomis bombomis dėl jų didesnio nuotolio ir tikslumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito