Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atskleisti simfoninio vakarėlio svečiai: su „Roe Deers Orchestra” pasirodys duetas iš Britanijos

Liepos 17-tąją sostinėje unikalų elektroninės muzikos vakarėlį scenoje kurs netipinė muzikų komanda – orkestro dirigentas, didžėjus ir džiazo kompozitorius. „Roe Deers Orchestra“ – vienetinis festivalio „Midsummer Vilnius“ projektas, subūręs Modestą Pitrėną, Jievarą Jasinskį ir Liudą Lazauską po žvaigždėtu senamiesčio dangumi. Ir ne tik!
Roe Deers
Roe Deers / Midsummer nuotr.

Organizatoriai atskleidžia, jog „Roe Deers Orchestra“ pasirodymo metu scenoje išgirsime ir elektroninės muzikos duetą iš Didžiosios Britanijos – „C.A.R.“, kuriantį „ledinės“ elektronikos, postpunk ir introspektyvios pop muzikos sintezę. Dueto įkūrėja Chloé Raunet – kino filmus režisuojanti dainų autorė, Londono scenoje išgarsėjusi prieš dešimtmetį, kuomet pateko į „2014 BRIT Awards“ sąrašus bei buvo nominuota „BBC Sound of 2014“.

„Chloé muziką seku nuo pat pirmųjų ledinių. Ji – savito vokalo ir skambesio kūrėja, kurios psichodelinio roko ir elektronikos kombinacija yra apipinta mistiniu balsu. Mano albume „Salt Town Boy“ turime bendrą kūrinį „Trident”. Jį liepos 17-tąją atliksime gyvai su orkestru. Ir tai bus pirmas kartas, kai su Chloe susitiksiu gyvai“, – pasakoja L.Lazauskas-Roe Deers.

Midsummer nuotr./Roe Deers
Midsummer nuotr./Roe Deers

„Roe Deers Orchestra“ – neeilinis įvykis Lietuvos elektroninės muzikos scenoje. Tai vakarėlis, kuriam simfoninę spalvą kuria talentingas jaunosios kartos kompozitorius J. Jasinskis. „Dirbti su Liudo muzika – didelis malonumas. Ji yra labai įvairiapusė – šviesi, žaisminga, bet kartu ir tamsi, gili. Tvarkinga bei aiškiai struktūruota ir visiškai laisva, nepasiduodanti jokioms taisyklėms“, – kalba kompozitorius.

Festivalio nuotr./„Midsummer Vilnius“
Festivalio nuotr./„Midsummer Vilnius“

„Kurdamas aranžuotę, vietomis sugretinau elektroninių instrumentų partijas, parašydamas jas gyviems instrumentams, tokiu būdu išgaunant labai savitą muzikinę kalbą“, – paaiškina jis. Kokie kūriniai skambės šio, neįprasto vakarėlio metu? „Sugrosime visus esminius mano aštuonerių metų kūrybos etapus – nuo pirmųjų leidinių iki dar niekur negirdėtos naujos kūrybos. Su festivalio organizatoriais juokavome, jog tai bus ir pirmieji šokiai Valdovų Rūmų kieme“, – atsako L.Lazauskas–Roe Deers.

Asmeninio albumo nuotr./C.A.R.
Asmeninio albumo nuotr./C.A.R.

Tiesa, pastarajai minčiai kiek nepritaria vakarėlio orkestrui diriguosiantis maestro M. Pitrėnas. „Valdovų rūmuose buvo šokama nuo maždaug 1630-tųjų metų, kai italų trupės atvežė pirmąsias operas-vaidinimus. Tad šios menės matė jau tada ir meno, ir pramogų ištroškusių įkaušusių lėbautojų, tik elektros dar neturėjo, todėl mikšerio negalėjo pasijungti reivo vakarėliui“, – su šypsena kalba dirigentas.

Kaip skelbia organizatoriai, į šį festivalio koncertą parduodamos tik stovimo vietos. „Liepos 17-ktą dieną Valdovų rūmuose neturėtų trūkti elektros, garso ir šviesos, nes „Roe Deers“ su festivalio orkestru žada gerą diskoteką. Šiuolaikinė elektronika nestokoja spalvų, bet drauge, su gyvu orkestru scenoje, turėtų būti dar smagiau ir svaigiau“, – sako maestro.

Festivalio nuotr./„Midsummer Vilnius“
Festivalio nuotr./„Midsummer Vilnius“

Liepos 15-26 dienomis sostinės širdyje vyksiančio devintojo scenos menų festivalio „Midsummer Vilnius“ lankytojai galės patirti įspūdingus muzikos pasaulio žvaigždžių pasirodymus, stebėti unikalius operos bei teatro pastatymus po atviru dangumi. Festivalio svečių laukia 10 neužmirštamų vakarų Valdovų rūmų Didžiajame kieme. Projektą iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus