-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune atsisveikinta su grupės „Naujieji lietuviai“ nariu Gintaru Reklaičiu

Lapkričio 13-ąją Kauno „Tylos“ laidojimo namuose įvyko atsisveikinimas su muzikos kompozitoriumi, atlikėju, prodiuseriu Gintaru Reklaičiu (1971-2022). Pirmadienį dainų kūrėjas amžino poilsio atguls Panemunės kapinėse.
Gintaras Reklaitis
Gintaras Reklaitis / Archyvo nuotr.
Temos: 1 Mirtis

Atsisveikinti su mylimu dainų kūrėju atvyko ne vienas žinomas Lietuvos atlikėjas. Kai kurie iš jų socialiniuose tinkluose pasidalijo atsiminimais apie G.Reklaitį, skyrė užuojautos žodžius artimiesiems, prisiminė jo kurtas dainas.

Kompozitorius Deivydas Zvonkus ir muzikos prodiuseris Stanislavas Stavickis-Stano G.Reklaitį palydėjo prisimindami jo kurtus dainų žodžius.

Lietuviškos muzikos melomanai ne kartą yra girdėję Gintaro Reklaičio pavardę, tačiau ne daugelis žino, kiek išties šis visomis prasmėmis išskirtinis žmogus buvo nuveikęs.

Daugelis prisimena grupę „Naujieji lietuviai“, bet yra pamiršę kitus, didžiulės sėkmės sulaukusius muzikinius projektus, kuriuose Gintaras Reklaitis buvo siela ir varomoji jėga.

Po dešimtojo dešimtmečio, įžengus į laisvą Lietuvą ir atsivėrus muzikos kultūros sienoms, visuose didžiausiuose šalies festivaliuose sužibėjo ir begales jaunimo susižavėjimo klyksmų pelnė popmuzikos grupė „Mercy Dance“. Daugelis prisimena „Myliu noriu negaliu“, „Bevardė žvaigždė“,„Pabučiuok mane“, „Trečdalis širdies“ ir kt. Gintaras buvo visų šios grupės dainų muzikos ir tekstų autorius.

Asmeninio albumo nuotr./Gintaras Reklaitis
Asmeninio albumo nuotr./Gintaras Reklaitis

Vėliau – visai Lietuvai stogus nunešusios, merginų grupės „69 Danguje“ daugelio topus užkariavusių dainų, tokių kaip „9 Danguj“, „Sniego Karalienė“, „Gyvenu“ , „Važiuoju pas tave“, „Vasara“, „Ašaros“ ir kt., muzikos ir žodžių autorius.

Savo muzikiniu talentu ir patirtimi Gintaras prisidėjo prie daugelio įvairių muzikos grupių ir projektų. Gintaras dirbo su grupėmis „Ekspresas“, „Mercy Dance“, „ 69 Danguje“, „Naujieji lietuviai“, „Antikvaras“, „RebelHeart“, atlikėjos Viktorija Mauručaitė, Vasha, Aušrinė Gerikienė (Tikroji Išdykėlė). Taip pat vienu metu Gintaras buvo grupės „Rondo“ būgnininkas. Būgnai visada buvo jo mylimas instrumentas.

Jis bendradarbiavo su tokiomis muzikos leidybos įmonėmis kaip „ Pop Centras“, „Melodija“, „Prior Records“, „Zuzi Records“, „ Jam Records“, „Tigris“, „Pūkas“, „Promostar“, „Tundra Records“ ir kt.

Muzikos genijus Gintaras Reklaitis bus palaidotas pirmadienį, lapkričio 14 d., Kaune, Panemunės kapinėse. Urna išnešama 14 val. iš Tylos laidojimo namų Jonavos g. 220, Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius