Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mamos ir globėjos apdovanotos Prezidentūroje: dvi rekordininkės pagimdė ir išaugino po 12 vaikų

Motinos dienos proga prezidentas Gitanas Nausėda Prezidentūroje įteikė valstybės apdovanojimus už nuopelnus motinystei ir globai. Tarp apdovanotųjų – ir 95 metų vyriausia mama.
Mamos ir globėjos apdovanotos Prezidentūroje
Mamos ir globėjos apdovanotos Prezidentūroje / Roberto Dačkaus / Prezidento kanceliarijos nuotr.
Temos: 2 Motinos diena Mama

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliais už atsakingumą ir įkvepiantį pavyzdį apdovanota 51 moteris – 44 mamas ir 7 globėjas, pranešė Prezidentūra.

„Tik beribė mamos šiluma, apgaubianti vaikus švelnumu ir rūpesčiu, leidžia patirti pasaulį kaip pačią saugiausią ir svetingiausią vietą, o jame išvysti save – išskirtinį, nepakeičiamą, būtiną ir, visų svarbiausia, – mylimą“, – pranešime teigė G.Nausėda.

Roberto Dačkaus / Prezidento kanceliarijos nuotr./ Prezidentas įteikia valstybės apdovanojimus už nuopelnus motinystei ir globai
Roberto Dačkaus / Prezidento kanceliarijos nuotr./ Prezidentas įteikia valstybės apdovanojimus už nuopelnus motinystei ir globai

Tarp apdovanotųjų daugiausiai – po 12 – vaikų susilaukė ir išaugino Violeta Šatkauskienė iš Plungės ir Danguolė Mickevičienė iš Sugintų kaimo Šilutės rajone.

„Už nuopelnus Lietuvai“ apdovanotos ir po dešimt vaikų išauginusios Marytė Sudeikienė iš Minijos kaimo Šilutės rajone bei Genovaitė Venckaitienė iš Papušynės kaimo Tauragės rajone.

Prezidentūros duomenimis, vyriausia mama – 95 metų Bronislava Mažikienė iš Jūkainių kaimo Raseinių rajone. Ji užaugino ne tik aštuonis biologinius vaikus, bet ir tris sutuoktinio vaikus.

Sekmadienį Lietuvoje minima Motinos diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius