Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėsainio „Nekritikuojamas burgeris“ receptą pristatęs Andrius Užkalnis: „Mane patį kartais vadina „Burger Kingu“

Įkvėptas filmo „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“, Andrius Užkalnis sukūrė savo mėsainio, kurį pavadino „Nekritikuojamu burgeriu“, receptą. Jį ketvirtadienio vakarą pristatė restorane „Drama Burger“.
Andrius Užkalnis
Andrius Užkalnis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vilniuje, o ir kituose Lietuvos didmiesčiuose vis sunkiau rasti kavinę ar restoraną, kuris nesiūlytų paragauti mėsainio. Maisto kritikas Andrius Užkalnis yra paragavęs ir aprašęs ne vieną mėsainį, o savo receptą sukūrė įkvėptas gardžių filmo „Šefas ant ratų. Virtuvė Los Andžele“ vaizdų. Jo ketvirtadienį draugus bei bičiulius ir pakvietė paragauti. Tuo pačiu pristatė ir minėtą filmą – jis Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti birželio pabaigoje. 

„Filme rodomi maisto vaizdai – tokie, kad žiūrovui kyla absoliučiai nenumaldomas noras eiti prie šaldytuvo arba paskambinti ir užsisakyti picą (tose šalyse, kur į namus atvežama pica yra skanus dalykas, taigi, ne Lietuvoje). Rodos, jauti šnervėse kepamos mėsos kvapą, o tai kuria suvartojamą ir malonų turinį net ir tuomet, kai nėra jokių kitų meninių privalumų. Kai tik veiksmas pradeda atsibosti, gerai parodytas, skaniai apšviestas gaminamas maistas nubraukia visą poreikį galvoti, ir meninis vertinimas užleidžia vietą seilėtekiui“, – apie pojūčius žiūrint filmą, nulėmusius jo mėsainio recepto atsiradimą, pasakojo A. Užkalnis.

Pristatymo metu atskleidė ir savo sukurto mėsainio receptą: „Sveikiausios dalies – mėsos – čia yra daugiausia: vietoje vieno paplotėlio siūlome du. Iš pagarbos savo treneriui paprašiau, kad nedėtų sūrio. Skonį pasiekti pavyko dėl šoninės, traškumo pridėjo svogūnų laiškai. Šiek tiek majonezo, šiek tiek barbekiu padažo... Dėl to šis mėsainis sultingesnis. Nemanau, kad jis labai sveikesnis už kitus mėsainius, bet aš stengiausi.“

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Andrius Užkalnis
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Andrius Užkalnis

Linksmų plaučių A.Užkalnis vakaro metu nesibodėjo pajuokauti. „Mane patį kartais vadina „Burger-Kingu“. Tai man jau ėmė nusibosti“, – tikino susirinkusiems. Pasakojo, kad apie mėsainius išmano iš patirties: „Esu ir kepęs, ir valgęs mėsainių. Galbūt net daugiau nei reikėjo, tačiau visi darome klaidų.“

Paragauti A.Užkalnio sukurto mėsainio į „Burger Drama“ kavinę atvyko jo draugai, bičiuliai ir kolegos, jų gretose – europarlamentaras Antanas Guoga, ką tik susituokę Alesia ir Romualdas Mačiuliai ir kiti. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Pristatymo akimirka
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Pristatymo akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos