Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po krepšinio rinktinės „vakarėlio“ – žinomų vyrų reakcijos: liejasi ir pyktis, ir juokeliai

Andrius Tapinas pirmadienio popietę feisbuke pasidalino žinute apie Lietuvos krepšinį. Žinomas visuomenininkas ir žurnalistas parašė, kad jo šaltinių teigimu, Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariai nesėkme pasibaigusioje olimpinėje atrankoje Puerto Rike nesilaikė drausmės ir vartojo alkoholį. Neilgai trukus socialinius tinklus užplūdo ir žinomų žmonių reakcijos – vieni liūdėjo, kiti ir nepraleido progos papokštauti apie rinktinės „baliuką“.
 Deivydas Zvonkus, Mantas Bertulis, Benas Lastauskas, Remigijus Gataveckas, Algis Kriščiūnas
Deivydas Zvonkus, Mantas Bertulis, Benas Lastauskas, Remigijus Gataveckas, Algis Kriščiūnas / BNS Foto nuotr.

Po A.Tapino pasisakymo socialiniuose tinkluose pirmadienį užvirė aistringos diskusijos ir buvo aiškinamasi, ar tikrai žaidėjai prieš svarbiausią mūšį nesilaikė režimo ir vakarą leido vartodami alkoholį.

Ši tema buvo pastebėta ir žinomų žmonių. Štai kompozitorius, muzikos prodiuseris Deivydas Zvonkus į visą tai pažvelgė su humoru.

„Kas nesat pragėrę olimpiados, meskite į mane akmenį...“, – po A.Tapino įrašu šmaikštavo jis.

Šmaikščiai į šią situaciją pažiūrėjo ir prodiuseris Mantas Bertulis.

„Visiškai palaikau Lietuvos krepšinio rinktinę. Mano blaivi vasara irgi truko tik 8 dienas. Nežinau, ta čierkelė pati kelią iki burnos suranda“, – feisbuke rašė jis.

Tuo tarpu menininkas Remigijus Gataveckas, pasklidus informacijai apie neva kelių rinktinės krepšininkų surengtą vakarėlį, neslėpė apmaudo.

„O aš galvojau, kodėl krepšinio rinktinės žaidėjų metimo procentas toks prastas... Na, jeigu ištiko pagirios, tai talento greičiausiai nepakaks“, – feisbuke rašė jis.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Remigijus Gataveckas
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Remigijus Gataveckas

Žinomas Lietuvos tinklaraštininkas Ričardas Savukynas, geriau žinomas pseudonimu Rokiškis Rabinovičius, feisbuke taip pat pasidalijo savo mintimis. Jis teigė, kad krepšininkų „užbaliavojimas“ jo visai nenustebino.

„Dėl krepšininkų užbaliavojimo.

Tai nebuvo pirmas toksai kartas, nebuvo ir antras, nebuvo ir trečias, ir nebuvo netgi ir dešimtas istorijoje.

Kiek atsimenate visokių tragiškų rungtynių, kur lygioje vietoje Lietuvos rinktinė prakišdavo kam papuola arba kad ne lygioje vietoje, bet gaudavo į kaulus, galėdama laimėti – tai visur ir visais atvejais išvakarėse būdavo išgertuvės.

Tipiška istorija – nuvažiuoja kur į Italiją ar Ispaniją. Vakare švenčia būsimą pergalę.

Paskui, kitą dieną, išbėga visi pagirioti į aikštelę ir bando žaisti. Prakiša visiškai.

Buvo iš trenerių bandymų tą pristabdyti. Nei vienam treneriui neužteko kiaušinių, nes krepšininkai pradėdavo aiškinti, kaip jie išvis nežais, jei jiems gerti neduos ar už gėrimą iš rungtynių nušalins. O ir ką nušalint, kai visi šimtas procentų priliuobia.

Paskui teisinasi visokiomis laiko juostomis ir dar kuo papuola, įskaitant apsinuodijimus maistu ir kitas išsigalvotas mistikas.

Lietuva neturi krepšinio ne dėl to, kad šiaip kažkokios mistinės priežastys būtų. Paprastas girtuokliavimas yra ta priežastis, kuri per kelis dešimtmečius mūsų krepšinį nusmukdė iki to lygio, kur mes net į olimpines nepakliūvam.

Ir šitas dalykas buvo vieša paslaptis visiems, kas bent kiek arčiau krepšinio buvo“, – rašė jis.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ričardas Savukynas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ričardas Savukynas

Rašytojas Benas Lastauskas feisbuke taip pat pasisakė šia tema.

„Nežinau kaip jums, bet man asmeniškai, jei informacija, kad Lietuvos krepšinio rinktinė pragėrė Olimpines yra tiesa, daug mažiau liūdna, kad nepatekom. Kiekvienas esam kažką pragėrę. Kartais darbą prageriam, neišeinam, kartais mergos palieka, nes per daug judam, šansų daug prageriam, nes labiau norim linksmintis nei dirbt.

O ypač vasarą... Su seniai matytais bičiuliais, su tiek istorijų prisikaupusių, su tiek info sukauptos... Nesinori tų vakarų paleist, noris draugelių.

Kažką pragert yra mūsų tautinio identiteto dalis. Absoliučiai kiekvienas lietuvis vyras turi istoriją apie tai, kad galėjo būti sportininkas, menininkas, muzikantas, verslininkas, bet netapo, nes atsirado taurelė, mergos, vakarūškos... Palaikau visus, kas gėrė. Jūs mano legendos“, – rašė jis.

Žmonės.lt primena, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrą kartą iš eilės nepateko į olimpines žaidynes, kurios šią savaitę startuos Paryžiuje. Pirmadienį „Laikykitės ten“ laidos vedėjas Andrius Tapinas pažėrė kaltinimus rinktinėms krepšininkams, kurie San Chuane vykusios atrankos metu neva nesilaikė sportinio režimo.

„Prasideda olimpinė karštinė. Ir vis dar skauda ir pikta, kad paleidom idealų šansą matyti ten Lietuvos krepšinio vyrų rinktinę.

Daug buvo kalbėta apie didelę Lietuvos krepšinio krizę ir duobę, bet duobė, atrodo, buvo dar arčiau.

Kai labai patikimas šaltinis papasakojo apie tai, kad kai kurie rinktinės žaidėjai Puerto Rike užbaliavojo tiek, kad keli sportinio režimo besilaikantys žaidėjai buvo pakraupę ir dužo televizoriai, ir ne dvigubame dengime prieš Grigonį buvo problema, buvo sunku patikėti. Bet tai patvirtino ir dar vienas šaltinis iš Puerto Riko“, – rašė A.Tapinas.

BNS nuotr. Andrius Tapinas
BNS nuotr. Andrius Tapinas

Po A.Tapino pasisakymo ilgai netrukus išstojo pirmasis rinktinės žaidėjas – kapitonas Mindaugas Kuzminskas. Jis socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalino žinute, kuri neigia rinktinės krepšininkų galimus nuklydimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus