Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Valdovų rūmų kieme skambėjo poetiškoji G.Vilkickytė: užbūręs Gabrielės žavesys ir pasipuošę svečiai

Kaitrų antradienio vakarą, liepos 16-ąją, Vilniaus Valdovų rūmų kieme, „Midsummer Vilnius” scenoje nuaidėjo romantiškas dainininkės Gabrielės Vilkickytės koncertas. Į istorinį kiemą paklausyti muzikos susibūrė šimtai gerbėjų.
Gabrielės Vilkickytės koncertas Valdovų rūmų kieme
Gabrielės Vilkickytės koncertas Valdovų rūmų kieme / Patricija Adamovič / BNS

Liepos 16-osios vakarą į „Midsummer Vilnius“ sceną sugrįžo poetiškoji Gabrielė Vilkickytė. Regis, gerbėjai dainininkės išties pasiilgo – bilietai į jos koncertą buvo tiesiog iššluoti.

Koncerte tarp dainų Gabrielė nevengė dalintis savo asmenine patirtimi. Muzikinių pertraukų metu ji bendravo su publika, jautriai pasakojo apie šį pavasarį ir vasarą atvertus „tamsius langus“.

Tiesa, tarp jautrių momentų pasitaikė ir itin šviesi akimirka, kuomet prie scenos sulojo šuo. G.Vilkickytė susirinkusiems atskleidė, kad tai yra pirmasis Lietuvoje šuo vedlys, kuris atlydėjo jos brangią draugę.

Patricija Adamovič / BNS/Gabrielė Vilkickytė
Patricija Adamovič / BNS/Gabrielė Vilkickytė

Širdimi dainuojanti, betarpišką tikrumą scenoje transliuojanti dainų autorė savo sielos rūmuose talpina daugybę skirtingų kambarių. Nuo lyriškojo, kuriame aidi Vytauto Kernagio obertonai, iki gangsteriškojo, prikaustančio auditoriją aistringu žemu registru.

Tiesa, kaip atlikėja prisipažįsta, jos kūryba gimsta nedidelėje namų erdvėje.Gabrielės Vilkickytės tekstai saugo jautrias ir prasmingas žinutes, o dainų klipai vizualinį rūbą įgyja netikėtose erdvėse, pavyzdžiui, ankstukų ligoninėje ar karatė bendruomenėje (beje, atlikėja turi geltoną karatė diržą!).

Sidabrinio balso savininkė savo koncertus vadina gyvenimo įvykiais, nes jie skatina vidinį artisto bei jį lydinčios komandos augimą. „Dainas rašau iš savo gyvenimo ir palieku visiems gyvenimams, kuriems tik jų reikės“, – taip skamba atlikėjos devizas jos „Youtube“ kanale.

Fotogalerija:

Gabrielė Vilkickytė muzikinę karjerą pradėjo mergaičių chore „Liepaitės“. Būdama 16-kos išskrido mokytis į Australiją, savanoriavo Čikagoje. 2018 metais išleidus mini albumą „Kilometrai“ metus keliavo po Honkongą, JAV, Australiją. Būdama Honkonge išleido mini dokumentinį filmą „Hong Kong: ten būti čia“.

„M.A.M.A 2021“ nominacijoje „Metų proveržis“ pelnė nugalėtojos titulą. Dainų autorės kūryba turi didelę klausytojų auditoriją, pasiklausymo platformose renka šimtus tūkstančių perklausų.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus