Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laimi prieš lyderius, gauna nuo autsaiderių: „Neptūnas“ gavo Pasvalio pamokų

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai (14-14) buvo laimėję aštuonerias rungtynes iš eilės „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, bet dabar patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės, žaisdami su lentelės dugno komandomis. Šeštadienį Klaipėdos komanda namie 77:88 (27:24, 18:19, 10:15, 22:30) nusileido Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ (5-23). Pasvalio komanda nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją lygoje.
Aurimas Jasilionis
Aurimas Jasilionis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Klaipėdos „Neptūnas“ supasi keistose sūpuoklėse.

„Žalgiris“, „Rytas“, „7bet-Lietkabalis“ ir kitos komandos krito prieš užstamiesčio klubą, kai prie komandos vairo stojęs graikas Georgios Vovoras stebuklingai atgaivino ekipą ir vedė per aštuonių pergalių seriją.

Tačiau į šeštą vietą pakilusių Klaipėdos krepšininkų laimėjimai nutrūko rungtynėse su devintą vietą Kėdainių „Optibet-Nevėžiu“, o šeštadienį „Neptūnas“ gavo pamoką ir nuo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos, kuri yra paskutinė vienuolikos ekipų rikiuotėje.

Po šios nesėkmės „Neptūnas“ liko šeštas, o galimybės finišuoti aukščiau reguliariajame čempionate akivaizdžiai sumenko.

Standings provided by Sofascore

„Neptūnui“ iki reguliaraus sezono galo liko sužaisti rungtynes su Vilniaus „Wolves“ bei „Šiauliais“, o „Pieno žvaigždės“ namuose priims Jonavos „CBet“ bei Vilniaus „Rytą“.

Jei pasvaliečiai nebekovoja dėl nieko, tai „Neptūnas“ varžosi dėl 4-osios vietos kartu su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ (14-12) ir Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (15-11).

Pasvaliečiai uždavė geresnį toną rungtynių pradžioje (11:5), taškus aktyviai rinko Kadeemas Jackas, tiesa, jis nepasinaudojo proga realizuoti baudas, nors skirtumas galėjo augti dar labiau. Galiausiai Mindaugas Girdžiūnas ir Žygimantas Janavičius išvedė į priekį klaipėdiečius, persvara augo (25:17), nors iki ketvirčio galo „Pieno žvaigždės“ ją aptirpdė – 24:27.

Adomas Sidarevičius greitai išlygino rezultatą (27:27), o antrasis kėlinys klostėsi itin lygiai. Nė viena komanda labiau nepabėgo, o prieš antrąją rungtynių dalį šeimininkai nežymiai pirmavo – 45:43. Trečiajame ketvirtyje situacija liko labai panaši – abi ekipos vis minimaliai perimdavo iniciatyvą, kol galiausiai viskas turėjo spręstis per paskutines 10 minučių – 55:58.

„Neptūno“ deficitas ėmė augti (59:64), tad G.Vovoras skubiai šaukė komandos pasitarimą. Vis tik jis nedavė naudos: Artisas Ate ir Adomas Sidarevičius tempė į priekį „Pieno žvaigždes“, kurios įgijo rekordinę persvarą – 74:62. K.Jackas atrėmė „Neptūno“ bandymus artėti (80:67), nors Joshas Newkirkas ir D.Gailius išlaikė šeimininkus kovoje – 75:82. „Neptūno“ svarbios atakos strigo, tad laikas buvo Pasvalio ekipos pusėje. Ji pergalės iš rankų taip ir nepaleido.

M.Girdžiūnui tai buvo 500-osios rungtynės „Betsafe-LKL“ čempionate.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 21, Mindaugas Girdžiūnas 13, Ąžuolas Tubelis ir Thomas Rutherfordas po 10;

„Pieno žvaigždės“: Kadeemas Jackas 22, Martynas Arlauskas 20, Adomas Sidaravičius 19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius