Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pavasaris sugrįžo: įsivyraus gražūs ir labai šilti orai

Šiandien virš Rytų Europos stiprėjanti aukšto slėgio sritis pradės gražių, daugiausia sausų ir labai šiltų orų periodą.
Velykinis Vilnius
Velykinis Vilnius / Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr.

Debesuotumas bus nepastovus – ryto valandomis dangus bus giedresnis, įdienojus debesų šiek tiek padaugės, bet vakarop debesys vėl sklaidysis. Žymesnio lietaus nenumatoma, nebent kai kur iš tamsesnių debesų nukris keli lietaus lašai. Pūs nestiprus pietryčių, pietų vėjas, ne daugiau nei 5-10 m/s greičiu. Su pietų vėju į šalį plūs šiluma, temperatūra popietę pakils iki 17-22 laipsnių.

Pirmadienio naktį debesys išsisklaidys, lyti nebus iš ko. Vėjas toliau pūs iš pietryčių, pietų, 4-9 m/s greičiu. Plūstant šilumai temperatūra jau nekris žemiau 6-11 laipsnių šilumos, šalnų nenumatoma.

Pirmadienio dieną šiek tiek daugiau debesų atplauks į vakarinius ir šiaurinius rajonus, tačiau ir saulėtų valandų tikrai bus, o šalies pietryčiuose vyraus mažai debesuoti orai. Lietaus tikimybė išliks nedidelė. Stiprės pietų, pietryčių vėjas, iki 8-13 m/s, vakariniuose rajonuose vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų. Į šalį toliau plūs šiluma, temperatūra įdienojus pakils iki 19-24 laipsnių, tik pajūrio ruože, vėjui pasisukus nuo vėsios Baltijos, sušils iki 16-18 laipsnių.

Antradienį per šiaurės vakarinį ir šiaurinį šalies pakraštį ims tįsti mažai aktyvus atmosferos frontas. Daug kur orai bus mažai debesuoti ir sausi, tik vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose vietomis pasitaikys tankesnių debesų, trumpai palis. Pūs pietryčių, pietų vėjas, naktį 4-9 m/s greičiu, dieną sustiprės iki 6-11 m/s. Naktį temperatūra nekris žemiau 8-13 laipsnių, o dieną bus vasariška 20-25 laipsnių šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius