Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paskutinis didžiojo Gargždų krepšinio kėlinys – teisme

Praėjus daugiau nei trims mėnesiams po to, kai „Gargždai“ pranešė, jog traukiasi iš LKL ir pradeda bankroto procedūras, pagaliau tokia baigtis patvirtinta ir teismo sprendimu, rašo "Atvira Klaipėda" žurnalistas Martynas Vainorius.
Nickas Wardas
Nickas Wardas / „Betsafe-LKL“ nuotr.

Galima priminti, kad praėjusiais metais krepšinio klubui Klaipėdos rajono savivaldybė skyrė 345 tūkst. eurų. Teigta, jog tai yra didžiausia suma iš visų Klaipėdos rajono sporto komandų.

Visgi šios finansinės injekcijos nepadėjo klubui, o įtampa pasiekė apogėjų, kai šio sausio pabaigoje Klaipėdos rajono taryba atsisakė svarstyti klausimą dėl jo dalių perėmimo.

Po tokio politikų spendimo „Gargždų“ direktorius Ovidijus Jakubaitis pranešė, jog klubas pasitraukia iš LKL ir pradeda bankroto procedūras.

"Atvira Klaipėda" rašo, kad bylą išnagrinėjusi teisėja Giedrė Seselskytė konstatavo, jog įstaiga yra nemoki ir negali laiku vykdyti turtinių prievolių, tad jai keltina bankroto byla.

Atlikus atranką, įstaigos bankroto administratore teismas paskyrė UAB „Draudimo kryptis”. Jai nustatytas 4 620 Eur dydžio bazinis atlygis už bankroto proceso administravimą.

Nutarties dalis dėl bankroto bylos iškėlimo dar gali būti skundžiama Apeliaciniam teismui.

Už 2023-iuosius metus finansinės ataskaitos Registrų centrui įstaiga iki šiol dar nėra pateikusi. 2022-aisiais jos pajamos siekė 388 304 eurus, o sąnaudos – 429 876 eurus. Tais metais jos veiklos rezultatas buvo neigiamas ir sudarė -57424 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius