Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Svajonė nutolo: Lietuvos rankinio rinktinė neprilygo Vengrijai

Lietuvos rankinio rinktinei nepavyko žengti žingsnio link 2025 m. pasaulio čempionato. Lemiamą atrankos etapą Gintaro Savukyno auklėtiniai pradėjo nesėkme namuose prieš Vengriją – 26:33 (11:13, 15:20).

Be svarbių rinktinės dedamųjų Jono Truchanovičiaus ir Gerdo Babarsko į kovą stoję lietuviai šauniai pradėjo rungtynes ir turėjo dviejų įvarčių pranašumą (4:2 ir 5:3), o persvarą išlaikė iki pat pirmojo kėlinio vidurio. Kiek sėkmingiau pirmąsias 30 minučių užbaigę svečiai laimėjo pirmąjį kėlinį 13:11.

Praėjusiame Europos čempionate penktą vietą užėmę ir šių metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse žaisiantys vengrai pranašumą prieš lietuvius ėmė įrodinėti antrame kėlinyje.

Jo pradžioje varžovai pelnė penkis įvarčius iš eilės ir nutolo 20:14. Antroje kėlinio pusėje skirtumas tarp komandų išaugo iki 9 įvarčių (27:18), o nepaisant lietuvių bandymų mažinti skirtumą, tą padaryti pavyko tik minimaliai ir „Twinsbet“ arenoje Vilniuje patirta nesėkmė 7 įvarčiais.

Lietuvos rinktinei po šešis įvarčius pelnė Karolis Antanavičius ir Mindaugas Dumčius, penkis pridėjo Aidenas Malašinskas, tris Žanas Gabrielius Virbauskas, po du – Benas Petreikis ir Mykolas Lapiniauskas, po vieną – Modestas Štarolis ir Ernestas Stvolis.

Vykinto Selivončiko nuotr./Atranka į pasaulio rankinio čempionatą: Lietuva – Vengrija
Vykinto Selivončiko nuotr./Atranka į pasaulio rankinio čempionatą: Lietuva – Vengrija

Pirmajame atrankos etape dramatiškai suomius įveikę lietuviai siekia sugrįžti į pasaulio čempionatą pirmą kartą nuo 1997 metų, kai užėmė 10-ąją vietą.

Atsakomasis mačas Vengrijos mieste Vesprėme bus žaidžiamas sekmadienį. Poros nugalėtojas iškovos kelialapį į planetos pirmenybes, kurios kitų metų sausį vyks trijose šalyse – Kroatijoje, Danijoje ir Norvegijoje.

Lietuvos rankininkai pasaulio čempionate yra dalyvavę vienintelį kartą. 1997 metais planetos pirmenybėse Japonijoje mūsiškiai užėmė 10 vietą. Beje, tuomet vienas komandos lyderių buvo dabartinis rinktinės treneris G.Savukynas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius