TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Zoologijos sode tigras sudraskė savo dukrą gelbėjusią moterį: tragedija nepamirštama iki šiol

Internete vėl prisimenamas itin žiaurus nutikimas Kinijoje, kai 2016 m. safario tipo zoologijos sode sibirinis tigras mirtinai sudraskė pensininkę. Senjorė žuvo savo išsigandusios šeimos akivaizdoje.
Zoologijos sode tigras sudraskė savo dukrą gelbėjusią moterį
Zoologijos sode tigras sudraskė savo dukrą gelbėjusią moterį / „15min“ fotomontažas

Pensininkė buvo žiauriai sudraskyta iki mirties, kai ji savo dukrą bandė išgelbėti iš sibirinio tigro nasrų, kuris puolė, kai ji išlipo iš automobilio, rašoma „Daily Star“.

Pensininkė, žinoma kaip ponia Zhao, ėmėsi veiksmų, kai žvėris įsisiurbė dantimis į jos dukrą Mei ir nusitempė ją į krūmus. Ponia Zhao persekiojo sibirinį tigrą Badalingo laukinės gamtos parke Pekine (Kinija), tačiau ją užpuolė kitas tigras ir žiauriai sudraskė iki mirties.

Neseniai socialinėje žiniasklaidoje vėl pasirodė šis sukrečiantis incidentas, sukėlęs diskusijas, kai paaiškėjo, kad šeima iš zoologijos sodo bandė prisiteisti apie 260 000 eurų. Pati Mei per užpuolimą patyrė sunkių traumų, tačiau buvo kritikuojama, kad išlipo iš transporto priemonės pažeisdama taisykles ir sukėlė pavojų sau ir savo šeimai.

„Final Affliction“ vaizdo įraše panaudota akimirka / Prieš tragediją (Mei išlipo iš automobilio)
„Final Affliction“ vaizdo įraše panaudota akimirka / Prieš tragediją (Mei išlipo iš automobilio)

Vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuotame tragiškame incidente matyti, kaip Mei išlipa iš automobilio sibirinių tigrų aptvare po akivaizdaus šeimyninio konflikto.

Staiga ant jos užšoko tigras, kuris ją pervertė ant žemės ir žaibiškai nutempė tolyn.

Po kelių sekundžių Mei vyras ir motina iššoko iš automobilio ir išskubėjo jai į pagalbą, kai tuo metu džipu atvažiavo ir parko prižiūrėtojai.

Tačiau jos mamą, ponią Zhao, užpuolė kitas tigras ir mirtinai ją sudraskė, kai parko prižiūrėtojai įnirtingai bandė įsikišti.

Shutterstock nuotr. / Tigras (asociatyvi nuotr.)
Shutterstock nuotr. / Tigras (asociatyvi nuotr.)

Antrojo tigro išpuolio kamera neužfiksavo.

Kol vyko tyrimas, parkas buvo uždarytas. Vėliau, šeimai pabandžius pateikti ieškinį, įmonė buvo išteisinta.

Parke, kuriame žmonės gali važinėti patys arba prisijungti prie ekskursijos, liepiama nepalikti savo transporto priemonių bet kurioje vietoje.

Neseniai „YouTube“ paskelbtas „Final Affliction“ vaizdo įrašas, kuriame atpasakojama ši istorija, sulaukė daugiau nei 62 000 peržiūrų ir šimtų komentarų.

Vienas žiūrovas rašė: „Pirma taisyklė buvo likti automobilyje, bet ji to nepaisė, manydama, kad yra saugi, tačiau prie laukinių ar ne laukinių gyvūnų negalima nurimti nė sekundei! Man labai gaila, kad kažkas neteko gyvybės, bet zoologijos sodas neturėtų būti kaltas, jei tai buvo lankytojų klaida“.

Vėliau, šeimai pabandžius pateikti ieškinį, įmonė buvo išteisinta.

Kitas rašė: „Niekada nesuprasiu, kaip dėl šio pavyzdžio galima paduoti į teismą zoologijos sodą dėl savo paties aplaidumo. Jūs esate tigrų ekspozicijoje. Vienas iš mirtiniausių gyvūnų planetoje. Jūsų automobilis saugo jus nuo jų ir jūs išlipote. Zoologijos sodas jūsų neprivertė to padaryti“.

O ar kitas asmuo sakė: „Tigrą galima išvesti iš džiunglių, bet džiunglių iš tigro išvesti negalima“.

Dar vienas žmogus komentavo: „Tigrai net nustebo, kad ji buvo pakankamai kvaila, kad išliptų iš automobilio. Kas išlipa iš automobilio viduryje tigrų zoologijos sode?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius