TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

I.Mackevičienė kviečia jungtis į masinį ėjimą: mamos emocinė būsena veikia visą šeimą

Trečiadienį, gegužės 1 d. Vilniuje vyks nemokamas ėjimo renginys „Stipresnės kartu“, skirtas paminėti Pasaulinę mamų psichikos sveikatos dieną. Mamos su mažyliais, šeimomis ir draugais žygiuos nuo E.Balsio skvero iki Vingio parko, kur šalia estrados toliau vyks diskusijos apie motinystę, netrūks veiklos vaikams.
Ieva Mackevičienė / Mamos (asociatyvinė nuotr.)
Ieva Mackevičienė / Mamos (asociatyvinė nuotr.) / S.Žiūros / Asmeninė nuotr.

Gimus kūdikiui daugiau nei pusė moterų išgyvena laikinus nevilties ir apatijos periodus, o vienai iš penkių jaunų mamų pasireiškia pogimdyvinės depresijos požymiai. Dažnai pogimdyvinė depresija atpažįstama per vėlai, nes moterys tinkamai neįvertina savo savijautos, gėdinasi jos ir dėl to nesikreipia pagalbos.

Apie tai bus kalbama ir pagrindinėje renginio diskusijoje apie motinystę „Stipresnės kartu“, kurią moderuos mama, nuomonės formuotoja Ieva Mackevičienė.

„Užtikrinti gerą mamos psichologinę būklę turi būti visos šeimos, artimųjų prioritetu. Ypač tuomet, kai po gimdymo praėję dar nedaug laiko – juk moterys susiduria su daug iššūkių ir dėl pasikeitusio gyvenimo, ir dėl emocinės, fizinės savijautos. Tai, kaip jaučiasi mama, tiesiogiai veikia ne tik kūdikį, auginamus vaikus, bet ir visą šeimą“, – sako I.Mackevičienė.

Asmeninio arch. nuotr./Psichologė - psichoterapeutė Sigita Pūrienė
Asmeninio arch. nuotr./Psichologė - psichoterapeutė Sigita Pūrienė

Pokalbyje taip pat dalyvaus psichologė Sigita Pūrienė, iniciatyvos „Mama mums rūpi“ autorė Asta Petraitienė, iniciatyvos globėja Vismantė Benkunskienė, Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Viktorija Turauskytė, Vilniaus visuomenės sveikatos biuro l.e.p. vadovė Aurelija Šiautkulienė.

„Siekiame atkreipti visuomenės dėmesį į mamų psichologinės sveikatos problemą ir skatinti kiekvieną išreikšti palaikymą mamoms. Būtina laiku pastebėti ir, jei reikia, padėti mamoms gauti reikalingą pagalbą. Tikiu, kad siekiant užtikrinti geresnę moterų psichologinę sveikatą, būtinas visos šeimos įsitraukimas ir palaikymas. Mūsų šeimų stiprybė – girdėti vieniems kitus“, – sako iniciatyvos globėja V.Benkunskienė.

Mamų su mažyliais, šeimomis ir draugais eisena gegužės 1 d., trečiadienį, 12 val. pajudės iš E.Balsio skvero link Vingio parko. Registruotis dalyvauti nemokamame ėjimo renginyje galima čia.

S.Žiūros nuotr./Motinystė
S.Žiūros nuotr./Motinystė

Vyks paskaitos ir diskusijos apie motinystę

Renginio metu Vilniaus miesto savivaldybės ir jai pavaldžių bei viešų įstaigų atstovai pristatys ir šiuo metu sostinėje nemokamai teikiamas tėvystės įgūdžių stiprinimo paslaugas.

Bus galima sužinoti daugiau apie organizuojamas tėvų mokyklėles, nėščiųjų kursus, kineziterapijos ir mankštos užsiėmimus, viešas gydytojų neonatologų, akušerių-žindymo konsultantų, akušerių-ginekologų paskaitas, edukacinius pozityviosios tėvystės užsiėmimus ir kt.

Veiklos netrūks ir tėveliams su įvairaus amžiaus vaikais: vyks mankštos, pasirodys teatro visai šeimai „Teatriukas“ aktoriai, bus pučiami muilo burbulai, piešiama ant veidukų, „Vilnius sveikiau“ ekspertai ves užsiėmimus mažiesiems.

Nemokamą ėjimo renginį organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė, Vilniaus visuomenės sveikatos biuras „Vilnius sveikiau“ ir iniciatyva „Mama mums rūpi“.

Daugiau informacijos apie Pasaulinę mamų psichikos sveikatos dieną ir gegužės 1 d., trečiadienį vyksiantį renginį Vilniuje galite rasite čia.

Įvairūs renginiai, skirti Pasaulinei mamų psichikos dienai paminėti, vyks ir kituose Lietuvos miestuose. Informaciją apie tuos rasite interneto svetainėje „Mama mums rūpi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius