TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Premjerė: Latvija neturi planų skatinti Ukrainos šaukiamojo amžiaus vyrų grįžimą į tėvynę

Latvija kol kas neturi jokių konkrečių planų, kuriais būtų skatinamas Ukrainos šaukiamojo amžiaus vyrų grįžimas į tėvynę, antradienį žurnalistams sakė Latvijos ministrė pirmininkė Evika Silina (Evika Silinia). 
Evika Siliņa
Evika Siliņa / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Premjerės teigimu, Ryga šiuo klausimu iš Kyjivo dar nėra gavusi jokių prašymų. 

„Neturime jokio plano kaip nors specialiai atrinkinėti ar ieškoti šių žmonių ir siųsti juos atgal į Ukrainą. (...) Šiuo metu tai yra Ukrainos vidaus politikos klausimas“, –  antradienį nurodė E. Silina. 

Jau daugiau nei dvejus metus trunkančios Rusijos invazijos į Ukrainą akivaizdoje Kyjivas stengiasi pritraukti daugiau karių ir neseniai priėmė pataisytą mobilizacijos įstatymą, kuriuo sumažinamas šaukimo į karinę tarnybą amžius ir sugriežtinamos bausmės tiems, kas vengia atlikti karinę tarnybą. 

Praėjusią savaitę ji pareiškė, kad nebeišduos naujų pasų užsienyje kai kuriems šaukiamojo amžiaus vyrams ir sustabdė konsulinių paslaugų teikimą užsienyje gyvenantiems 18–60 metų vyrams.

Praėjusių metų pabaigoje Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas paragino visus piliečius, nepriklausomai nuo jų buvimo vietos, prisidėti prie šalies ginkluotųjų pajėgų.

Tąkart Ukrainos gynybos ministerijos atstovas Ilarionas Pavliukas pareiškė, kad ministerija neketina daryti jokio spaudimo užsienyje gyvenantiems šaukiamojo amžiaus ukrainiečiams, tačiau pabrėžė, kad šalies gynyba yra kiekvieno piliečio konstitucinė pareiga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius