Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Rytas“ įteikė sutartį jaunam įžaidėjui

Vilniaus „Rytas“ praneša pasirašęs ilgalaikę sutartį su Vilniaus krepšinio mokyklos (VKM) auklėtiniu Mantu Liutkevičiumi.
Mantas Liutkevičius
Mantas Liutkevičius / nuotr. rytasvilnius.lt

Šį sezoną M.Liutkevičius atstovavo Vilniaus miesto krepšinio mokyklai. Įžaidėjo pozicijoje žaidęs septyniolikmetis „Nostra.lt RKL“ pirmenybėse vidutiniškai aikštelėje praleisdavo kiek daugiau nei 26 minutes, pelnydavo 18 taškų, atkovodavo 3,3 kamuolio ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Kėdainiečio naudingumas aikštelėje siekė 20,4 balo.

Vilniaus „Ryto“ marškinėlius M.Liutkevičius jau vilkėjo FIBA jaunimo Čempionų lygos čempionate, kuriame vidutiniškai žaidė 24,1 minutės, pelnė 10,3 taško, atkovojo 2,8 kamuolio, atliko 7 rezultatyvius perdavimus bei su ekipa iškovojo čempionų titulą.

„Norėčiau padėkoti treneriams, kurie man padėjo pasiekti šį svarbų gyvenimo etapą. Gimtojo miesto treneriams – V.Simonavičiui, S.Gaurilčikui, G.Butkui, taip pat ir E.Justui už suteiktą pasitikėjimą ir pagalbą, – išreikšdamas padėką treneriams, šypsojosi M.Liutkevičius. – Jaučiuosi dėkingas, sulaukęs galimybės prisijungti prie tokios organizacijos kaip Vilniaus „Rytas“.

Nuoširdžiai norėjau būti klubo dalimi. Ši organizacija – puiki vieta augti kaip žaidėjui ir asmenybei. Tai yra garbingą istoriją turintis klubas su vienais geriausių sirgalių Europoje. Stengiuosi negalvoti toli į ateitį ir gyventi šia diena, tad šių metų tikslai yra toliau gerinti savo žaidimą, sportinę formą.

Noriu sėkmingai užbaigti „LIDL Lietuvos Moksleivių krepšinio lygos“ čempionatus su Vilniaus krepšinio mokykla ir su Lietuvos rinktine išvažiuoti į pasaulio čempionatą, užimti kuo aukštesnę vietą tarp bendraamžių visame pasaulyje."

Gerą žaidimą Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis demonstruoja ir „LIDL Lietuvos moksleivių krepšinio lygos“ U17 bei U18 čempionatuose. „LIDL MKL“ jaunių U17 vaikinų krepšinio čempionate, kuriame varžosi nevyresni nei 17 metų vaikinai, per 24 sužaistas rungtynes M.Liutkevičius vidutiniškai pelnė 19,1 taško, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„LIDL MKL“ jaunių U18 vaikinų krepšinio čempionate, kuriame varžosi ne vyresni, nei 18 metų vaikinai, Mantas taip pat demonstruoja solidžius rezultatus: per 21 sužaistas rungtynes, Mantas vidutiniškai pelnė 13, 9 taško, atkovojo 2,1 kamuolio ir atliko 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius