Jums reikės:
1 kg lašišų filė,
svogūno,
2 morkų,
šaukšto sojų padažo,
pagal skonį juodųjų pipirų, druskos,
aliejaus kepti.
Plutelei:
2 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
šaukšto miltų,
pagal skonį druskos.
Kaip gaminti:
1. Lašišą supjaustykite kuo smulkiau arba sumalkite mėsmale.
2. Svogūną nulupkite ir labai smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite.
3. Į keptuvę pilkite šaukštelį aliejaus ir trumpai pakepinkite susmulkintas morkas su svogūnais, kad suminkštėtų.
4. Į dubenį sudėkite smulkintą žuvį, sukrėskite svogūnus ir morkas. Pagal skonį pagardinkite masę druska, pipirais bei sojų padažu ir gerai suminkykite.
5. Drėgnomis rankomis suformuokite pasirinkto dydžio maltinukus.
6. Lėkštėje sumaišykite džiūvėsius su miltais ir druska.
7. Mišinyje labai atsargiai, kad nesubyrėtų, apvoliokite kotletus.
8. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite kotletus ir kepkite po 4–5 minutes iš abiejų pusių.