Reikės:
- 150 g meliono, su žaliais dryželiais (užkandis bus gražesnis);
- 100 g avokado;
- 1 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. skysto medaus arba agavų sirupo;
- 1 a.š. baltojo vyno acto (tinka ir citrinų sultys, tik medaus tada jau nereikia );
- šviežių baziliko lapelių;
- žiupsnelis druskos;
- čili pipirų dribsnių, pagal skonį.
Gaminimas:
Melioną išskaptuojame burbuliukais su specialiu įrankiu (tinka ir nedideliais kubeliais supjaustyti).
Užkandis bus gražesnis, jei rinksimės melioną ryškiu vidumi.
Sunokusį avokadą supjaustome riekelėmis ir sudedame į lėkštę.
Padažui sumaišome: alyvuogių aliejų, druską, medų ir actą.
Pašlakstome padažu ir pabarstome čili dribsniais.
Skanaus! Daugiau sveikų receptų ieškokite sulieknėk.lt.