TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

4 iš 4: kinus užšaldžiusiai Lietuvos rinktinei iki aukso liko vienas žingsnis

Lietuvos ledo ritulininkai pratęsė savo pergalių seriją Vilniuje vykstančiame pasaulio I diviziono B grupės čempionato kovose. Lietuviai savų sirgalių akivaizdoje 3:0 nugalėjo Kiniją ir laimėjo ketvirtą sykį paeiliui.

12 taškų per keturis susitikimus surinkę lietuviai dalinasi pirmąja vieta su taip pat sėkmingai Vilniuje kol kas rungtyniaujančia Ukraina.

Lietuviai ir ukrainiečiai išsiaiškins santykius lemiamose rungtynėse penktadienį 19.30 val. Šios dvikovos pergalės kaina – aukso medaliai ir bilietas į aukštesnį IA divizioną.

2,6 tūkst. žiūrovų akivaizdoje susitikimą su kinais lietuviai pradėjo aktyviai ir tai netrukus davė vaisių. Sužaidus 4 minutes smūgiu iš vidutinio nuotolio varžovų vartininką nuginklavo Markas Kaleinikovas. Tai – jau ketvirtas 25-erių puolėjo įvartis šiame čempionate.

Praktiškai visą pirmąjį kėlinį kanadiečio Rono Pasco treniruojama Lietuvos rinktinė praleido prie kinų vartų, o pagal smūgius pirmavo net 15:6, tačiau daugiau įvarčių pasiekti šeimininkams per pirmąsias 20 minučių nepavyko.

Antrajame kėlinyje jau teko padirbėti ir Lietuvos rinktinės vartininkui Mantui Armaliui, bet nei jis, nei kinų vartus saugojęs Chen Shifengas įvarčių per antrąją žaidimo atkarpą nepraleido.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ledo ritulio rungtynės: Lietuva – Kinija
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ledo ritulio rungtynės: Lietuva – Kinija

Skirtumą padvigubinti lietuviams pavyko sužaidus vos 53 sekundes trečiajame kėlinyje, kai greitoje atakoje Paulius Gintautas pykštelėjo į vartus, o ritulys nuo varžovų vartininko lėtai įriedėjo kirto vartų liniją.

Per likusį laiką lietuviai net keturis kartus turėjo daugumą dėl varžovų pražangų, o pranašumu pasinaudojo tik paskutinėmis rungtynių akimirkomis. Kinams likus 2 sek. nusižengus, į jų vartus buvo skirtas baudinys, o jį sėkmingai išnaudojo Martynas Grinius, įtvirtindamas lietuvių pergalę.

Mūsiškiai varžovus pagal smūgius pranoko 35:15. Mūsiškiai mažumoje žaidė 4, kinai – 12 minučių.

Mačą „Twinsbet“ arenoje stebėjo ir legendinis Lietuvos ledo ritulininkas Darius Kasparaitis. Majamyje gyvenantis ilgametis NHL žaidėjas vienos iš pauzių metu kreipėsi į sirgalius ir kvietė juos užpildyti areną penktadienį.

D.Kasparaitis įteikė ir prizus geriausiems rungtynių žaidėjams. Lietuvos gretose juo pirmą kartą šiame čempionate pripažintas vartininkas Mantas Armalis. Švedijoje rungtyniaujantis vartų sargas „sausus“ vartus išsaugojo antrą sykį turnyre.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ledo ritulio rungtynės: Lietuva – Kinija
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Ledo ritulio rungtynės: Lietuva – Kinija

Kituose trečiadienio mūšiuose Ukraina 6:1 sutriuškino Ispaniją, o Estija 3:2 palaužė Nyderlandus.

Lietuviai per pirmąsias trejas rungtynes įveikė Ispaniją (3:0), Estiją (6:1) ir Nyderlandus (3:2).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius