Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
04 29 /08:34

AFP žurnalistas: A. Blinkenas atvyko į Saudo Arabiją

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pirmadienį atvyko į Rijadą ir pradeda naują kelionę po Artimųjų Rytų šalis, kurios tikslas – siekti Izraelio ir „Hamas“ paliaubų bei padidinti humanitarinę pagalbą Gazos Ruožui.
Evelyn Hockstein / AP
Evelyn Hockstein / AP

Vėliau Jordanijoje ir Izraelyje apsilankysiantis A. Blinkenas Saudo Arabijos sostinėje susitiks su Persijos įlankos regiono arabų šalių ir Europos užsienio reikalų ministrais dėl Gazos Ruožo atstatymo planų po karo, sakė Valstybės departamento pareigūnas.

Tikimasi, kad A. Blinkenas surengs naujas derybas su Saudo Arabijos vadovybe dėl galimo karalystės santykių su Izraeliu normalizavimo, sakė JAV Valstybės departamento atstovas.

Saudo Arabija, kuri yra dviejų švenčiausių islamo vietų sergėtoja, svarstė šią galimybę prieš palestiniečių islamistų judėjimo „Hamas“ spalio 7-ąją surengtą daugiausiai aukų pareikalavusį išpuolį Izraelyje.

Jungtinės Valstijos tikėjosi, kad santykių normalizavimo perspektyva paskatins Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų), daug metų prieštaraujantį palestiniečių valstybės siekiui, elgtis nuosaikiau.

Rijade A. Blinkenas taip pat susitiks su keliais Persijos įlankos regiono arabų šalių ir Europos užsienio reikalų ministrais, atvykusiais į Pasaulio ekonomikos forumo susitikimą ir Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos derybas.

Valstybės departamento pareigūnas teigė, kad A. Blinkenas su šiomis šalimis aptars Gazos Ruožo atstatymo planus po Izraelio ir „Hamas“ karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius