Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Oklahomoje savaitgalį per tornadus žuvo 4 žmonės

Oklahomos miestuose pirmadienį pradėti valymo darbai po to, kai centrinėje JAV dalyje siautėję tornadai sulygino su žeme gyvenamųjų ir kitokios paskirties pastatų bei pražudė keturis žmones, įskaitant kūdikį.

Vėlyvą šeštadienį Oklahomoje prasidėjusios smarkios audros sužeidė mažiausiai 100 žmonių, apgadino vieną kaimo ligoninę, sugadino kelių ir nutraukė elektros tiekimą daugiau kaip 40 tūkst. vartotojų, pranešė valstijos pareigūnai.

VIDEO: Per tornadų protrūkį Oklahomoje žuvo mažiausiai 4 žmonės

Penktadienį Ajovoje ir Nebraskoje siautėję tornadai taip pat pridarė didelių nuostolių ir pareikalavo vieno žmogaus gyvybės.

Gamtos stichija savaitgalį ypač nusiaubė maždaug 5 tūkst. gyventojų turintį Salferį, įsikūrusį į pietus nuo Oklahoma Sičio. Tornadas sugriovė daugybę miestelio centro pastatų, vartė automobilius ir autobusus, nuplėšė namų stogus.

„Nepatikėtumėte, kiek čia visko sugriauta, – sakė Oklahomos gubernatorius Kevinas Stittas (Kevinas Stitas), apsilankęs nuniokotame Salferyje. – Toks jausmas, kad buvo sunaikinti visi verslai miesto centre.“

K. Stittas nurodė, kad Salferyje buvo sužeista apie 30 žmonių, įskaitant tuos, kurie, prasidėjus tornadui, buvo įstrigę viename bare.

Oklahomos nepaprastųjų situacijų valdymo departamento duomenimis, ligoninės visoje valstijoje pranešė apie 100 sužeistųjų. Vienus šių žmonių sužeidė krentančios nuolaužos, kitus parbloškė stiprus vėjas. Tarp žuvusiųjų yra kūdikis, Oklahomos televizijos stočiai KOCO sakė Hjuso apygardos nepaprastųjų situacijų valdymo direktorius Mike'as Dockrey (Maikas Dokris).

Baltųjų rūmų pareigūnai pranešė, kad prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) sekmadienį kalbėjosi su K. Stittu ir pasiūlė visokeriopą federalinės vyriausybės paramą.

Tornadai nuo penktadienio siaubė šalies centrinę dalį. Sekmadienį pranešta apie dar vieno žmogaus žūtį Ajovoje, kur Potavotamių apygardos pareigūnai pranešė, kad penktadienį per viesulą sunkiai sužeistas vyras mirė.

Pasak pareigūnų, Salferyje tornadas prasidėjo miesto parke, paskui siautėjo miesto centre, kur vartė automobilius ir plėšė mūrinių pastatų stogus bei sienas. Kituose statiniuose buvo išdaužti langai ir išlaužtos durys.

K. Stitas sekmadienį išleido įsaką, kuriuo 12-oje apygardų paskelbė nepaprastąją padėtį dėl nepalankių oro sąlygų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius