Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Laukia lemiamas serijos mūšis: „Monaco“ Stambule palaužė Šaro vyrus

Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai Stambulo „Fenerbahče“ ekipai nepavyko užbaigti ketvirtfinalio serijos namuose ir jau planuotis kelionės į Eurolygos finalo ketvertą.
Mike'as Jamesas
Mike'as Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prie sienos priremtas „Monaco“, kuris reguliariajame sezone užėmė 3 vietą, penktadienio vakarą laimėjo išgyvenimo mūšį išvykoje – 65:62 (11:15, 19:18, 18:14, 17:15).

Serijos iki 3 pergalių rezultatas tapo 2-2, o lemiamas mūšis dabar vyks jau Donato Motiejūno atstovaujamo „Monaco“ klubo tvirtovėje.

„Fenerbahče“ geriau pradėjo mačą. Šeimininkai pirmavo 15:9, 21:13.

Bet toli pabėgti Turkijos klubui nepavyko, o D.Motiejūno tritaškis paskutinę atakos sekundę trečiajame kėlinyje išvedė į priekį jau „Monaco“ (42:43).

Užvirė kova taškas į tašką. Komandas skyrė tik taškas, kai visą mačą tylėjęs „Monaco“ lyderis Mike'as Jamesas dūrė sudėtingą tritaškį paskutinę minutę ir sukrovė svečiams 4 taškų atsargą (57:61).

Intrigą sugrąžino Marko Guduričiaus tolimas šūvis (62:63), o M.Jamesas nespėjo išsimesti kamuolio iš užribio per 5 sekundes.

Iniciatyvos ėmėsi Scottie Wilbekinas, bet jo dvitaškis itin aukšta trajektorija tikslo nepasiekė.

„Fenerbahče“ bandė prasižengti, bet nespėjo to padaryti ir Donta Hallo dėjimas padėjo tašką.

Jau po finalinio švilpuko aikštės viduryje kilo ir rimti neramumai. Įtampa lemiamose akimirkose Stambule tiesiog kunkuliavo – į aikštę skriejo daiktai. Teisėjai nuo parketo patraukė ir vieno žiūrovo mestą piniginę.

Donatas Motiejūnas prie „Monaco“ pergalės prisidėjo pelnydamas 10 taškų (3/5 dvit., 1/2 trit., 1/2 baud.), atkovodamas ir perimdamas po 2 kamuolius ir surinkdamas 12 naudingumo balų.

„Fenerbahče“: Marko Guduričius 14 (3/3 trit.), Scottie Wilbekinas 11 (3/6 trit., 4 rez. perd.), Georgios Papagiannis (11 atk. kam.) ir Nigelis Hayesas-Davisas (2/7 trit.) – po 10, Nickas Calathes 8 (6 atk. kam., 5 rez. perd.).

„Monaco“: Elie Okobo 13 (2/5 trit.), Donatas Motiejūnas ir Mike'as Jamesas (1/6 trit.) – po 10, Jordanas Loydas 8, Alpha Diallo 7 (6 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius