Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 03 /17:19

Žiniasklaida: L.Lubienė parduoda „Achemos grupės“ akcijas

Pagrindinė „Achemos grupės“ akcininkė Lyda Lubienė parduoda kontrolinį „Achemos grupės“ akcijų paketą, o jam jau rastas ir pirkėjas, praneša portalas „Delfi“, remdamasis šaltiniais.
Lyda Lubienė
Lyda Lubienė / 15min koliažas
Temos: 2 Achema, AB Sandoris

Vieno iš „Delfi“ šaltinių teigimu, kontrolinį „Achemos grupės“ akcijų paketą perka vengrų energetikos įmonė „MET Group“. Jos būstinė yra Šveicarijoje. Kaip pasakoja šaltinis, pirkėją labiausiai domina ne trąšų verslas, o „Klasco“.

Taip pat teigiama, kad perkama pigiau nei galėtų būti iš tikrųjų tokio sandorio vertė. Kitas, nesusijęs su pirmuoju, šaltinis, „Delfi“ taip pat patvirtino, kad akcijos yra parduodamos, šiuo metu prašoma smulkiųjų akcininkų leidimo parduoti kontrolinį paketą.

15min šaltinis patvirtino informaciją, kad L.Lubienė parduoda įmonės akcijas. Anot jo, šiuo metu „Achemoje“ atliekamas teisinis vertinimas. Jis užsiminė ir apie tai, kad rastas pirkėjas galimai susijęs su dujų verslu.

Kontrolinis „Achemos grupės“ akcijų paketas (apie 52 proc.) priklauso velionio Bronislovo Lubio žmonai Lydai Lubienei ir dukrai Viktorijai Lubytei. Kitas akcijas dalinasi 13 smulkiųjų akcininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius