Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turite tai išbandyti: lietuviška šakšuka

Gal greičiau ją reiktų vadinti lietuviška šakšuka, nes mažiau aštri ir be kalendrų – namiškiai sako, kad ji blakių skonio.
Lietuviška šakšuka
Lietuviška šakšuka / „Nenoriu salotų“ nuotr.

Gal greičiau ją reiktų vadinti lietuviška šakšuka, nes mažiau aštri ir be kalendrų – namiškiai sako, kad ji blakių skonio. Neslėpsiu, niekaip neatkalu rankos kepdama kiaušinius orkaitėje, tad ir šįkart jie buvo perkepti. Norėjau tįstančių trynių, o išėjo kietai kepti kiaušiniai, nors kepiau net trumpiau nei radau internete rašant (taip taip, guglinau bandydama atrasti auksinį kepimo laiką ir temperatūrą, bet akivaizdu, kad meluoja internetai kaip visada). Tai mano rekomendacija būtų tokia: po 7 kepimo minučių pradėkit akylai stebėti kiaušinius ir ištraukit juos vos tik baltymai sutvirtėja.

4-5 porcijoms reikės:

  • kiaušinių – tiek, kiek valgantieji pageidauja
  • 1 svogūno
  • 1-2 česnako skiltelių
  • 1 papriko
  • 2 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
  • 1 šaukšto pomidorų pastos
  • druskos ir pipirų
  • rūkytos paprikos miltelių
  • aitriosios paprikos miltelių
  • kuminų
  • fetos sūrio

Gaminimas:


Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
Svogūną supjaustome ir pakepiname didelėje keptuvėje. Traiškykle įspaudžiame česnaką ir dar kepame.


Papriką supjaustome juostelėmis, sudedame į keptuvę. Ten pat sukrečiame konservuotus pomidorus, įdedame pomidorų pastos ir įdedame prieskonių. Juos dėkit pagal savo skonį – vieni labiau mėgsta kuminus, kiti visai negali jų pakęsti. Vieni nori aštriau, kiti – saldžiau, tad ragaukit ir žiūrėkit, kas jums tinka.


Sumažiname ugnį ir paliekame troškintis, kol paprikos suminkštėja.
Pomidorų masėje šaukštu padarome duobutes ir ten įmušame po kiaušinį. Suktis reikia greitai, kad kiaušiniai vienodai keptų, tai aš iš anksto juos įsimušu į mažus dubenėlius – taip paprasčiau juos greitai įleisti į troškinį ir esi garantuotas, kad per skubėjimą lukštų nepateks į šakšuką.

Šauname į orkaitę ir kepame su atidžia priežiūra. Įžangoje jau rašiau, kas būna, kai palieki juos vienus, o pats nueini savais reikalais. Kai baltymai sutvirtėja, keptuvę ištraukiame iš orkaitės, šakšuką apibarstome trupintu fetos sūriu ir, jei patinka, plėšyta kalendra. Skanaus!

Daugiau Dovilės receptų ieškokite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai