TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Škoda“ namai Vilniuje „ARX Auto“ švenčia 30 metų sukaktį

Šiais metais bendrovė ARX AUTO švenčia įmonės ir „Škoda“ markės veiklos Lietuvoje 30 metų sukaktį. Tai viena seniausių automobilių verslo įmonių Lietuvoje, siūlanti klientams pilną produktų ir paslaugų spektrą.
„ARX Auto“ 30-ties metų sukaktis
„ARX Auto“ 30-ties metų sukaktis / ARX nuotr.

1994 m. buvo pasirašyta distribucijos sutartis tarp ŠKODA AUTO a.s. ir bendros Lietuvos ir Čekijos įmonės ARX. Pirmieji automobiliai buvo įvežti į Lietuvą tais pačiais metais. Pirmasis ŠKODA salonas įsikūrė Vilniaus centre, Ukmergės g. 12, šalia tuometinio viešbučio „Lietuva“.
Pradžioje įmonė prekiavo ŠKODA FAVORIT ir FORMAN modeliais. Iki 1994 m. pabaigos jų buvo parduota virš 400 automobilių.

1996-1999 m. Lietuvoje vyko „ŠKODA CUP“ – gamintojo ir atstovo remiamas žiedinių lenktynių čempionatas, kurio dalyviai varžėsi vienodais ŠKODA FELICIA automobiliais. Šiam projekte išaugo nemažai vėliau išgarsėjusių lenktynininkų, o ŠKODA pasirodė kaip patikimi automobiliai.

1999 m. Geležinio Vilko g. 53 duris atvėrė pirmasis ŠKODA salonas Lietuvoje su modernia dviejų aukštų ekspozicijos sale ir 8 keltuvų servisu.

ARX nuo pat veiklos pradžios pradžių aktyviai dalyvauja Lietuvos „Metų automobilio“ rinkimuose. ŠKODA yra laimėjusi net 4 Lietuvos „Metų automobilio“ titulus: 2000 m. – FABIA, 2005 m. – OCTAVIA, 2009 m. – SUPERB, 2014 m. – OCTAVIA.

Visus tris dešimtmečius įmonė glaudžiai bendradarbiauja su Lietuvos žurnalistais, rašančiais automobilių temomis. Šis bendradarbiavimas iki dabarties aukštumų užaugino ir ARX verslą, ir automobilizmo žurnalistiką Lietuvoje.

2004 m. ARX pasirašė rėmimo sutartį su „Lietuvos ryto“ krepšinio klubu. Tuo metu tai buvo pirmasis tokio lygio bendradarbiavimo pavyzdys tarp klubo ir automobilių gamintojo atstovo.
2015 m. pabaigoje atidaromas antrasis ŠKODA centras Vilniuje – didžiausias ir moderniausias čekų markės salonas Lietuvoje, atitinkantis A+ energijos klasę ir visus griežčiausius aplinkosauginius reikalavimus. Jame teikiamas visas spektras paslaugų: naujų
ir naudotų automobilių pardavimas, techninis aptarnavimas ir remontas, taip pat kėbulų remonto cechas.

ARX daug metų garsėja kaip įvairių socialinių projektų ir masinių renginių rėmėjas. Įmonė daug metų remia „Snaigės“ žygius, orientacinius takus Kuršių Nerijoje, taip daugelį metų bendradarbiavo su Lietuvos dviračių sporto, ledo ritulio federacijomis, „Vilniaus Žalgirio“ futbolo klubu, keletu Lietuvos ralio meistrų.

2022 m. pabaigoje keli atskiri ARX verslo padaliniai apjungiami į vieną naują įmonę ARX AUTO, kuri nuo 2023 m. sausio 1 d. tampa oficialia ŠKODA atstove Vilniaus regione. Įmonėje dirba daugiau nei 70 aukštos kvalifikacijos specialistų.

2024 metais ŠKODA mini verslo Lietuvoje 30-metį. Per šitiek metų ARX AUTO tarsi iš mažo sodinuko užaugo iki didelio, brandaus medžio. Todėl jubiliejaus proga galime užtikrintai pasakyti, kad ARX AUTO tampa tikraisiais ŠKODA namais Vilniuje. Jie atviri visiems, vairuojantiems ir norintiems vairuoti automobilius ŠKODA.

Įdomioji statistika per 30 metų

  • Iki šiol pro ARX AUTO salonų duris į Lietuvos kelius išriedėjo daugiau nei 45 000 naujų ir virš 2 500 naudotų ŠKODA automobilių.
  • Įmonės serviso dirbtuvėse į aptarnaujamus automobilius išpilstyta maždaug 480 000 litrų variklių alyvos
  • Kėbulų remonto cechas sutvarkė daugiau nei 33 000 automobilių po draudiminių įvykių
  • Parduota originalių ŠKODA aksesuarų už daugiau nei 1,2 mln. EUR sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius