Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Mamos dienai skirtoje šventėje – žinomos moterys: šeimos tradicijomis dalijosi ir V.Montvydienė

Pavasariškas renginys, skirtas artėjančiai Motinos dienai, sudomino ne vieną žinomą moterį. Viešnios ne tik domėjosi grožio naujienomis iš Provanso, bet ir dalinosi savo mintimis apie šią nuostabią šventę, vykstančią bene pačiu gražiausiu metu, kai viskas aplinkui žydėte žydi.

Prancūziško stiliaus renginyje buvo galima sutikti aktores Justę Zinkevičiūtę ir Aušrą Štukytę, projektų vadovę Veroniką Montvydienę, vokalo ir pianino mokytoją Dianą Dargienę, operos solistę Mariją Dūdaitę ir kt. Į „L'Occitane“ saloną viešnios buvo raginamos atsivesti savo mamas, močiutes ar dukras: viskas sukosi apie artėjančią Mamos dieną, rašoma pranešime spaudai.

„Dukra Unė ir sūnus Matas nuo pat mažumės Mamos dienos rytą mane paprastai nustebina pusryčiais. O jie visuomet būna ypatingi, išradingi ir be galo skanūs”, – šypsodamasi sakė vokalo ir pianino mokytoja D.Dargienė. – Šalia šventinių pusryčių, būtini pasirodymai su dainomis ir šokiais. Tai turbūt mieliausi ir gražiausi prisiminimai, kas nuoširdžiai džiugina mano, kaip mamos, širdį.”

 Agnės Gargasaitės nuotr. /Diana Dargienė
Agnės Gargasaitės nuotr. /Diana Dargienė

Pasak Dianos, per Motinos dieną jų šeima neturi kažkokių ypatingų tradicijų. Iškylos į gamtą ar pasivažinėjimai kartu dviračiais, riedučiais jiems ir taip įprasti kone kiekvieną savaitgalį.

„Šeštadienis ir sekmadienis mums – šeimos dienos, todėl jas privalome leisti kartu. Mamos dieną –taipogi”, – pastebėjo D.Dargienė.

O visoms Lietuvos mamoms ji pirmiausia norėtų palinkėti sveikatos: „Būkite mylimos ir mylinčios, rūpestingos, jautrios, gebančios paguosti ir atleisti, laukiamos ir laukiančios. Tegul jus visada lanko tik geriausi prisiminimai. Ir te visada sugrįžta į namus visi, kurių laukiate…”

Projektų vadovė V.Montvydienė per šią šventę visada aplanko savo mamą. Tądien Veronika jai įteikia gražiausių gėlių puokštę, su mama nuoširdžiai pasikalba prie kavos puodelio.

„Kartais ir su broliu ką nors drauge suorganizuojame. Tačiau pastebėjome, kad mama labiau mėgsta dėmesį gauti iš kiekvieno vaiko atskirai.“

„Mamos diena, tai – gėlės, dėmesys ir šiltas pokalbis”, – įsitikinusi žinoma moteris.

 Agnės Gargasaitės nuotr. /Veronika Montvydienė su dukrele Adele
Agnės Gargasaitės nuotr. /Veronika Montvydienė su dukrele Adele

Renginyje V.Montvydienė pasirodė su dukra Adele. Ji pastebėjo, kad nuo pat mažumės Adelei ir Kajui Motinos diena – labai svarbi.

„Jie niekada nepamiršta man padovanoti gėlių, nupiešti gražų atviruką. Neretai ir patys pasirūpina kulinarėmis improvizacijomis: ar tai būtų desertas, ar tiesiog skanūs pusryčiai, kuriuos jie patys pagamina ir net atneša man į lovą. Visuomet per šią šventę jaučiuosi pagerbta ir apdovanota”, – apie savo šeimos tradicijas kalbėjo Veronika.

Operos solistė Marija Dūdaitė renginyje apsilankė su savo sesers, pianistės Ievos Dūdaitės dukrele.

 Agnės Gargasaitės nuotr. /Marija Dūdaitė su dukterėčia
Agnės Gargasaitės nuotr. /Marija Dūdaitė su dukterėčia

„Pirmiausia su sese visada stengiamės savo mamytę apdovanoti meile ir dėmesiu, nepamiršti jai padėkoti už gyvenimiškas pamokas bei mums suteiktą gyvybę. Visada manėme, kad didžiausios dovanos slypi net ir mažuose dalykuose, tokiuose, kaip buvimas šalia ir laikas drauge, todėl dažniausiai šią dieną tradiciškai norime praleisti kartu – jei tik galimybės leidžia vykstame į Kauną pasveikinti savo mamos, močiutės. Kartu pietaujame, šnekučiuojamės, švenčiame. O šie metai mūsų šeimai ypatingi: prie mamytės statuso jau pakankamai greitai prisijungsiu ir aš, jauniausioji šeimos dama“, – nuotaikingai kalbėjo M.Dūdaitė.

Pasak Marijos, jos mama net mėgsta pajuokauti, kad jai gyvenime nei kūno dulksnos, nei kvepalų nereikia pirkti, nes šiomis priemonėmis pasirūpina jos dukros.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius