Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 09

Klauskite teisininko: ar kaimynai turi teisę daugiabučio aikštelėje rezervuoti automobilių stovėjimo vietas?

Daugiabučiuose gyvenantys žmonės ir jų svečiai neretai susiduria su automobilių statymo vietų trūkumo problema. Vis dažniau tenka pastebėti, kad gyventojai, siekdami užsitikrinti sau patogų automobilių statymą, prie įvažiavimo į daugiabučio kiemą įrengia įvairius užtvarus, atitvarus arba tiesiog daugiabučio kiemo aikštelėje rezervuojasi sau vietas. Toks elgesys vieniems priimtinas, o kitus piktina ir kelia ginčus tarp kaimynų.
Asociatyvi nuotr. ir advokatė Lina Alksnienė
Asociatyvi nuotr. ir advokatė Lina Alksnienė / Ž.Gedvilos ir Natasha Kovalenko nuotr.

Turite klausimų teisininkams? Kyla keblumų santuokos, šeimos teisės, finansų, nekilnojamojo turto, karjeros ar kitose aktualiose srityse? Rašykite el. paštu klauskiteteisininko@15min.lt ir užduokite klausimą, aiškiai išdėstant problemą. Į atrinktus klausimus 15min.lt Gyvenimo rubrikoje atsakys Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos nariai.

Skaitytojos klausimas: Mano mama viena gyvena kitame mieste, sename daugiabutyje 4 kambarių bute, kur aš užaugau, jau 46 metus. Kadangi jai 84-eri, akivaizdu, kad neturi automobilio. Tačiau mes su sese ir savo vaikais nuolat pas ją atvažiuojame. Buvo atvejis, kai mano sesę užsipuolė vienas žmogus iš kitos laiptinės, kad ji pastatė automobilį, nors čia negyvena. Kaip jaustis, kai negali pas mamą atvažiuoti? Patys gyventojai turi ne po vieną automobilį, kai kurie butai ir po 4. Aikštelė ne guminė, ne visi telpa. Taigi kaimynai pradėjo kelti klausimą, kad reikia susižymėti automobilių vietas, kad turėtų nuolatines. Su tuo aš nenoriu sutikti, nes, mano galva, visi turi vienodas teises į aikštelę. Gal žmogus dabar neturi automobilio, bet po metų turės – ar jam jau nepriklausys vieta? O gal aš pati ten gyvensiu? O gal butą parduosime ar nuomosime, ir vieta bus reikalinga? Kaip patartumėte išspręsti šį ginčą? Ar teisūs yra tie, kurie nori rezervuoti sau vietas, išstumdami kitus? Dėkui iš anksto už atsakymą.“

Atsako LJAA Informacinio komiteto pirmininkė, advokatė Lina Alksnienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius