Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Duda: finansinė parama Ukrainai galėtų padėti sustabdyti Rusijos invaziją į šią šalį

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda sekmadienį paskelbtame interviu sakė, kad finansinė parama Ukrainai galėtų padėti sustabdyti Rusijos plataus masto invaziją į šalį.
Andrzejus Duda
Prie Suvalkų koridoriaus bendros Lietuvos ir Lenkijos kariuomenės pratybos / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Vizito Kanadoje metu A.Duda davė interviu televizijai „CTV News“, kuriai teigė, kad susitikime su buvusiu Jungtinių Valstijų prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) daugiausia dėmesio skyrė Rusijos karui Ukrainoje ir Vašingtono paramai Kyjivui.

Jis pridūrė, kad jie taip pat aptarė būtinybę sustabdyti tai, ką prezidentas pavadino Rusijos imperializmu, ir tai buvo pagrindinis dalykas, kurį A.Duda įvardijo JAV politikams.

Pasak A.Dudos, buvęs prezidentas ir tikėtinas respublikonų kandidatas lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose sutinka, kad Rusijos pralaimėjimas atitinka ir strateginius JAV interesus.

„Jei ukrainiečiams nebus suteikta pagalba, tai gali baigtis katastrofa“, – teigė Lenkijos prezidentas ir pridūrė, kad Maskva gali toliau siekti savo imperialistinių tikslų ir pulti kitas šalis.

„Būtent tada prireiks JAV karinės intervencijos“, – tęsė A.Duda.

„Tokios situacijos šiandien galima išvengti teikiant finansinę pagalbą [Ukrainai]“, – pareiškė jis.

„O JAV mokesčių mokėtojams neabejotinai naudingiau sustabdyti šį karą pinigais, užuot aukojus amerikiečių karių gyvybes“, – sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius