Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aistros po „Bayern“ pralaimėjimo: arbitras atsiprašė už klaidą, bet T.Tuchelis sprendimą vadino „tragedija“

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygos antrasis pusfinalis baigėsi dramatiška Madrido „Real“ pergale 2:1 prieš Miuncheno „Bayern“. Visgi du skaudžius įvarčius per tris minutes pačioje mačo pabaigoje praleidę bavarai su šia nesėkme susitaikė sunkiai. Vokietijos galiūno treneriai ir žaidėjai puolė mačui vadovavusius arbitrus, kurie, anot vokiečių, akivaizdžiai neišlaikė meistriškumo egzamino.
Thomasas Tuchelis
Thomasas Tuchelis / „Scanpix“ nuotr.

„Bayern“ gynėjas Matthijsas de Ligtas po mačo sakė, kad teisėjas atsiprašė jo už tai, kad prieš olandui mušant įvartį per pridėtą laiką, jis pakėlė vėliavėlę ir užfiksavo nuošalę. Antrasis įvartis būtų pasiuntęs komandas į pratęsimą.

Visgi įvartis nebuvo įskaitytas, nes teisėjas užfiksavo nuošalę, neleidęs baigti atakos.

„Linijos teisėjas man pasakė: ‚Atsiprašau, suklydau“, – sakė M.De Ligtas.

Lemiamus du įvarčius „Real' ekipai pelnė po keitimo pasirodęs Joselu. Antrasis buvo įmuštas po VAR įsikišimo, panaikinus nuošalę. Visgi tame epizode, skirtingai nei vėliau, linijos teisėjas leido tęsti žaidimą.

„Taisyklė sako, kad jei nėra aiškios nuošalės, reikia tęsti žaidimą. Tai buvo labai svarbus momentas, o jei paskutinę minutę eini ir švilpi taip, manau, kad tai yra didelė klaida. Ar tai nuošalė, ar ne, aš nežinau, VAR gali tai patikrinti, bet jei jūs to nepatikrinate, kaip galite tai pamatyti? Tai yra gėda“, – po mačo niršo M.De Ligtas.

Madrido komandos treneris Carlo Ancelotti sakė, kad jo gynėjai tiesiog sustojo, kai buvo sušvilpta nuošalė ir olandas įmušė įvartį.

„Ta situacija gana aiški – teisėjas sušvilpė ir mes sustojame. Šis teisėjas yra labai geras, jis teisėjavo pasaulio futbolo čempionato finale. Jie skundžiasi dėl to, o mes skundžiamės dėl neįskaityto Nacho įvarčio, kai Joshua Kimmichas buvo pargriuvo ant žemės“, – po mačo sakė C.Ancelotti.

Rungtynėms vadovavo lenkas Szymonas Marciniakas, teisėjavęs 2022 m. pasaulio futbolo čempionato finale tarp Argentinos ir Prancūzijos.

„Bayern“ treneris Thomas Tuchelis pritarė savo žaidėjui ir teisėjų brigados darbą pavadino „katastrofišku“.

„Galiausiai dėl šio sprendimo jaučiamės visiškai išduoti. Teisėjas atsiprašė, bet tai nepadeda. Iškelti vėliavėlę tokiu metu, paskutinę minutę... Ir aikštės teisėjas taip pat – jis neturėjo švilpti. Juk mato, kad laimėjome antrąjį kamuolį, mato, kad įmušėme. Švilpti yra labai labai blogas sprendimas. Tai prieštarauja taisyklėms ir tai yra blogas abiejų teisėjų sprendimas“, – kalbėjo T.Tuchelis.

Dar atviriau vokietis situaciją pakomentavo ispanų „Movistar“ televizijai. Paklaustas apie „Santiago Bernabeu“ atmosferą, T.Tuchelis šyptelėjo: „Ką aš manau apie šį stadioną? Manau, kad „Santiago Bernabeu“ turi įtakos teisėjų sprendimams. Tai buvo visiška tragedija.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius