Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija plečia erdves: projektuoja naują pradinukų korpusą su sporto sale

Stipri Aleksoto plėtra sparčiai augina mokyklų bei darželių paklausą tarp šio mikrorajono gyventojų. Kasmet vis didesnio populiarumo sulaukianti Prezidento Valdo Adamkaus gimnazija ruošiasi dar didesnei plėtrai. Kauno miesto savivaldybė šiemet planuoja parengti techninį projektą pradinių klasių korpuso rekonstrukcijai Šeštokų gatvėje: ligšiolinį pastatą pakeis modernus 24 klasių ir sporto salės kompleksas, rašoma spaudai išplatintame pranešime.
Planuojami pokyčiai Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos filiale Šeštokų gatvėje
Planuojami pokyčiai Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos filiale Šeštokų gatvėje / Kauno miesto sav. nuotr.

Kur Kaunas auga labiausiai

Jau per artimiausius kelerius metus seną pradinių klasių filialo pastatą turėtų pakeisti beveik tris kartus didesnės erdvės: patalpų bendrasis plotas didės nuo 1,6 tūkst. iki 4,5 tūkst. kv. metrų. Šiuo metu baigiami rengti priešprojektiniai pasiūlymai.

Naujame pastate vietoje dabartinių septynių projektuojamos ne mažiau kaip 24 klasės pradinukams, kabinetai personalui, patalpos maisto gamybai ir mokinių maitinimui, sandėliavimui. Maža to, greta iškils universali aktų ir sporto salė su sanitariniais mazgais ir persirengimo kambariais. Ši erdvė neabejotinai pasitarnaus ir vietos bendruomenės poreikiams.

„Tvarkingos mokyklos ir darželiai turi didelę reikšmę miesto patrauklumui. Paskutiniu metu Kaunas čia padarė nemažą pažangą. Bet tuo viskas nesibaigia – dar yra kur rimčiau padirbėti. Miestas rūpinasi, kad vaikai augtų ir mokytųsi jaukiose erdvėse, o mokytojams ten būtų patogu, gera dirbti. Tėvams svarbu, kad jų atžalos lankytų ugdymo įstaigas arčiau namų. Tad ir toliau plėsime mokyklas ten, kur Kaunas auga labiausiai.

Be to, mes kalbame apie Prezidento Valdo Adamkaus gimnaziją. Jau vien šis garbingas vardas įpareigoja, kad įstaiga būtų visapusiškai jo verta“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Lauke – pavėsinės ir šiltnamis

Šeštokų gatvės 30 numeriu pažymėtą teritoriją pirmiausia numatoma išvalyti – nugriauti garažus, katilines ir kitus nereikalingus statinius.

Architektai siekia sklype išsaugoti kuo daugiau želdinių. Pastatas formuojamas geriausiomis apšvietimo kryptimis. Prijungus naujai projektuojamus priestatus, statinys turės vidinį kiemelį lauko užsiėmimams, susibūrimams, renginiams ar žaidimams. Fasadų apdailai numatomos tamsiai ir šviesiai pilkos bei oranžinės plokštės.

Kauno miesto sav. nuotr./Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos filialas Šeštokų gatvėje
Kauno miesto sav. nuotr./Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos filialas Šeštokų gatvėje

Po rekonstrukcijos įvažiavimas į teritoriją išliks iš šiaurės rytų pusės. Ten pat projektuojamos ir automobilių stovėjimo aikštelės. Greta numatyta vieta sandėliukui bei šiltnamiui, kurie pasitarnaus lauko edukacijoms, ši gimnazija yra ekologinės pakraipos ir išskirtinį dėmesį teikia būtent su tuo susijusioms veikloms ir iniciatyvoms.

Vakarinėje teritorijos dalyje projektuojamos žaidimų aikštelės, erdvės lauko klasės veikloms, pavėsinė. Pietinėje – sporto salė ir lauko krepšinio aikštelė.

Ypač geidžiama tarp kauniečių

2016 metais gimnazijai Aleksote suteikus Prezidento Valdo Adamkaus vardą, miestas pradėjo jos atnaujinimo projektus. Ryškių pokyčių sulaukė pagrindinis filialas Bitininkų gatvėje – iš pagrindų rekonstruotame pastate įrengtas ketvirtas aukštas – sukurtos modernios, daugiafunkcės ir lengvai transformuojamos edukacinės, poilsio bei rekreacijos erdvės, suformuoti mokymo bei mokymosi klasteriai.

Maža to, gimnazijai papildomai perleistas buvusio Moksleivių aplinkotyros centro pastatas Šeštokų gatvėje. Čia šiuo metu išsitenka 7 pradinukų klasės. Vis dėlto įstaiga kasmet tampa vis labiau geidžiama tarp mažųjų kauniečių ir jų tėvelių, tad šiandieninis jos populiarumas pranoko ir tai.

Kauno miesto sav. nuotr./Atnaujintas Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos filialas Bitininkų gatvėje
Kauno miesto sav. nuotr./Atnaujintas Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos filialas Bitininkų gatvėje

„Mikrorajonas plečiasi, mokinių daugėja, todėl natūralu, kad tokie pokyčiai gimnazijai – ypač reikalingi. Sveikatinimas ir sportas yra svarbi mūsų ugdymo proceso dalis. Tiek atnaujintas stadionas prie pagrindinio pastato, tiek ir naujasis sporto kompleksas neabejotinai pridės kokybės. Būsimas erdves išnaudosime ir formaliam, ir neformaliam ugdymui“, – tikina Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Rozvita Brazaitienė.

Dar daugiau statybų ir remontų

Artimiausiu metu Kaune numatyta ir daugiau švietimo infrastruktūros plėtros projektų.

Ekspertizės etapą pasiekė Tirkiliškių mokyklos-darželio rekonstrukcijos planas. Aleksote, Dvarų ir M. Yčo gatvėse, ruošiamasi priestatų statyboms – 9 naujos klasės mokiniams ir 8 grupės darželinukams. Pagrindinis veiksmas startuos vasarą, sulig mokslo metų pabaiga.

Techninis projektas rengiamas ir Kauno Vaišvydavos mokyklos rekonstrukcijai. Kauno tarptautinėje gimnazijoje, Vytauto prospekte, tęsiamos papildomų erdvių – ketvirto aukšto – statybos.

Kauno Miko Petrausko scenos menų mokykloje ant Parodos kalno įsibėgėja fasado, stogo ir vidaus patalpų atnaujinimo darbai. Maironio universitetinės gimnazijos kieme jau kyla naujos sporto salės pastatas.

Vasaros pradžioje taip pat paaiškės viešojo konkurso laimėtojas naujo lopšelio-darželio statybai Romainiuose, Vijūkų gatvėje – tai bus didžiausia ikimokyklinio ugdymo įstaiga Kaune.

Be to, užpernai Šilainiuose atidarytas ir iškart užpildytas 12 grupių darželis „Vaikystės takas“, o pernai Vilijampolėje duris atvėrė ir 160 vietų mažiesiems kauniečiams turintis „Pelėdžiukas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius