TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aukštesnę pavarą įjungęs Luka nulėmė skaudžiausią „Clippers“ pralaimėjimą istorijoje

„Dallas Mavericks“ krepšininkai susigrąžino kontrolę NBA Vakarų konferencijos atkrintamųjų serijoje prieš „Los Angeles Clippers“. Lukos Dončičiaus vedami „Mavs“ išvykoje net 123:93 (25:24, 31:22, 33:23, 34:24) sutriuškino Kalifornijos klubą ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3-2.

Šeštasis ir galimai paskutinis serijos mačas bus žaidžiamas Dalase naktį iš penktadienio į šeštadienį.

Po dramatiškai pralaimėto ketvirtojo serijos mačo išvadas padaręs Luka Dončičius šį kartą buvo sunkiai sustabdomas.

Slovėnas per 39 minutes pelnė net 35 taškus (12/18 dvit., 2/8 trit., 5/5 baud.), atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 7 kamuolius.

Tai kol kas rezultatyviausios Lukos rungtynės šių metų atkrintamosiose, nors paskutinių penkių minučių dėl didžiulio skirtumo tarp komandų slovėnas nė nebežaidė.

25-erių „Mavericks“ lyderį vis dar kamuoja kelio skausmai ir liga. Kaip teigė pats krepšininkas, jis serga jau savaitę, o jei tai būtų reguliariojo sezono susitikimai, slovėnas greičiausiai nežaistų.

„Atkrintamųjų rungtynės suteikia adrenalino. Kai pradedi žaisti, nori padaryti viską, kad komanda laimėtų, tad tiesiog tą ir dariau“, – po mačo teigė L.Dončičius.

Apylygiai komandos žaidė tik pirmajame kėlinyje, kuriame nė viena komanda neįgijo didesnės nei 4 taškų persvaros, o kėlinį minimaliai 25:24 laimėjo „Mavericks“.

Antrajame ketvirtyje svečiams iš Dalaso postūmį davė trys vokiečio Maxi Kleberio tritaškiai, o prieš ilgąją pertrauką 13:2 spurtavę „Mavericks“ atitrūko 56:44.

Trečiajame kėlinyje ryškiausiai spindėjo L.Dončičius. Jis vienu metu pelnė 9 taškus iš eilės, iš viso per ketvirtį sumetė 14 taškų, o 14:0 spurtavę „Mavs“ ėmė triuškinti oponentus (73:50).

„Clippers“ vienu metu prametė net 15 iš eilės tritaškių ir ilgiau nei šešias minutes nepataikė metimų iš žaidimo, bet bandė keltis trečio kėlinio pabaigoje, kai surengė spurtą 11:2 ir priartėjo iki 69:85.

Vis dėlto kėlinį tritaškiu su pražanga užbaigė „Mavs“ australas Joshas Greenas, o galingai ketvirtą kėlinį pradėję svečiai susikrovė 30 taškų pranašumą ir ramiai užbaigė rungtynes.

Tokiu skirtumu pralaimėtos rungtynės – didžiausias „Clippers“ pralaimėjimas atkrintamųjų istorijoje.

„Clippers“ gretose dėl traumos vėl nebuvo Kawhi Leonardo, o kiti šios komandos lyderiai priminė savo šešėlius. Paulas George'as, Jamesas Hardenas ir Russellas Westbrookas kartu sudėjus pelnė tik 28 taškus, iš žaidimo pataikė vos 8 metimus iš 36 ir padarė 8 klaidas.

Šios poros nugalėtojai Vakarų konferencijos pusfinalyje žais prieš „Oklahoma City Thunder“, kurie pirmajame etape 4-0 nugalėjo „New Orleans Pelicans“ su Jonu Valančiūnu.

„Clippers“: Paulas George'as (4/13 met., 11 atk. kam.) ir Ivica Zubacas (7/8 dvit.) po 15, Normanas Powellas 14, Terance'as Mannas ir Bonesas Hylandas po 11.

„Mavericks“: Luka Dončičius 35 (12/18 dvit., 2/8 trit., 10 rez. perd., 7 atk. kam.), Maxi Kleberis 15 (5/7 trit.), Kyrie Irvingas (1/7 trit., 6 rez. perd.) ir Jadenas Hardy po 14, Derrickas Jonesas ir Derekas Lively (7 atk. kam.) po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius