Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai
04 28 /21:00

Mirtinas išpuolis Vokietijoje: peiliu subadyti du reabilituojami ukrainiečių kariai, įtariamasis – rusas

Vokietijos Bavarijos policija pranešė apie mirtiną incidentą prie Murnau miesto prekybos centro, per kurį žuvo du Ukrainos piliečiai; įtariamasis nužudymu yra Rusijos pilietis. Preliminariais duomenimis, Vokietijoje nužudyti ukrainiečiai buvo kariai, kuriems buvo atliekama medicininė reabilitacija.
Du ukrainiečių kariai nužudyti Vokietijoje
Du ukrainiečių kariai nužudyti Vokietijoje / Scanpix nuotr.

Pranešimas apie du sunkiai sužeistus vyrus Murnau mieste gautas šeštadienį apie 17.20 val. Kol atvyko gydytojai, vienas iš jų jau buvo miręs. Antrasis, kuris taip pat buvo sunkiai sužeistas, netrukus mirė ligoninėje.

Žuvusieji buvo 23 ir 36 metų Ukrainos piliečiai, gyvenę kaimyniniame Garmišo-Partenkircheno rajone.

Atlikus neatidėliotinus tyrimo veiksmus, netoli įvykio vietos buvo sulaikytas 57 metų įtariamasis, Rusijos pilietis; vyras buvo sulaikytas savo namuose.

Kriminalinė policija, vadovaujama Miuncheno prokuratūros, tiria įvykį kaip dvigubą žmogžudystę. Prokuratūra prašo teismo parinkti suėmimą kaip kardomąją priemonę; šis klausimas bus svarstomas sekmadienį.

Teisėsaugos pareigūnai bando nustatyti bendras įvykio aplinkybes ir galimus motyvus. Šiuo atžvilgiu jie ieško liudininkų, galinčių suteikti bet kokios naudingos informacijos.

Preliminariais duomenimis, Vokietijoje nužudyti ukrainiečiai buvo kariai, kuriems buvo atliekama medicininė reabilitacija.

Apie tai praneša RBC-Ukraina, remdamasi Ukrainos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Ukrainos konsulai tikslina informaciją apie dalinius, kuriuose tarnavo žuvusieji, ir užmezga ryšius su jų artimaisiais.

„Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pavedė URM Konsulinės tarnybos departamentui ir generaliniam konsulatui Miunchene ypatingai kontroliuoti šį atvejį ir palaikyti nuolatinį ryšį su Vokietijos teisėsaugos institucijomis, kad žudikas būtų nubaustas pagal visą įstatymo griežtumą“, – pranešė ministerija.

Užsienio reikalų ministerijos vadovas taip pat išreiškė padėką Vokietijos teisėsaugos pareigūnams už operatyvų įtariamojo sulaikymą.

Vasario mėnesį Vokietijoje sukėlė ažiotažą 17-mečio krepšininko iš Ukrainos Volodymyro Ermakovo mirtis, kai jį užpuolė grupė jaunuolių.

Netrukus ligoninėje mirė dar viena to paties išpuolio auka – aštuoniolikmetis Ukrainos krepšininkas Artiomas Kozačenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius