TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija bijo: V.Putinui svarbią dieną – priešlėktuvinė gynyba, dronų slopintuvai ir nuo COVID tikrinami deputatai

Prieš gegužės 7 d. vyksiančią Vladimiro Putino inauguraciją Rusijos valdžios institucijos sustiprins saugumo priemones. Šiuo tikslu Maskvoje tikimasi dislokuoti papildomų oro gynybos sistemų, o sostinės centre bus sumontuota didelio galingumo elektroninės kovos (EW) įranga, skirta dronams slopinti, „Telegram“ kanalui „VČK-OGPU“ pranešė informuoti šaltiniai.
Rusijos priešlėktuvinės gynybos raketų sistemos S-400 per pratybas Kaliningrado srityje
Rusijos priešlėktuvinės gynybos raketų sistemos S-400/Asociatyvinė nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be to, anot jų, policijos pareigūnai įpareigoti „apdirbti“ visus gyvenamuosius pastatus, esančius šalia specialiųjų magistralių ir masinio žmonių susibūrimo vietų. Savo ruožtu transporto infrastruktūros darbuotojai buvo įspėti apie pastiprinimą inauguracijos išvakarėse.

Tuo pat metu visi privačios kariuomenės „Wagner“ samdiniai, kurie palaikė ryšį, per savo vadovus buvo informuoti, kad gegužės 7 d. jie neturėtų palikti savo namų. Jiems buvo griežtai uždrausta rodytis viešose vietose, taip pat ir didelėse kompanijose, su kamufliažu, su antsiuvais ir apdovanojimais ant uniformų, sakė pašnekovai.

Prisiminė ir COVID testus: tikrins kiekvieną deputatą

Tikimasi, kad pačią inauguracijos dieną Valstybės Dūmos deputatai, Federacijos Tarybos nariai ir konstituciniai teisėjai į Kremliaus rūmus bus vežami grupėmis autobusais pagal tą pačią schemą, kuri buvo naudojama ir anksčiau.

Deputatai buvo įspėti, kad dalyvavimas yra privalomas, o įėjimas bus vykdomas pagal sąrašus: jie turi turėti asmens tapatybės kortelę, pasą ir COVID-19 testą elektronine arba popierine forma. Kartu, pasak „Telegram“ kanalo pašnekovų, prieš važiuojant autobusais deputatus tikrins FSO pareigūnai. Jie taip pat atliks papildomą skubų testą dėl koronaviruso.

Pagrindinė intriga kol kas išlieka užsienio garbės svečių sąrašas, kuris kaskart vis mažėja, sakė šaltiniai.

Anksčiau Kremlius teigė, kad V.Putino inauguracijos ceremonija vyks pagal protokolą, tačiau su „tam tikrais niuansais“, apie kuriuos visuomenė bus informuota vėliau. Ši inauguracija bus penktoji V.Putinui, kuris pradėjo eiti prezidento pareigas 2000 m., pakeisdamas pirmąjį Rusijos prezidentą Borisą Jelciną.

Kovo mėnesį vykusiuose rinkimuose V. Putinas „gavo“ 87,28 proc. balsų, o rinkimuose neva dalyvavo 77,49 proc. rinkėjų. 2020 m. V.Putinas pakeitė Konstituciją, kad galėtų likti valdžioje iki 2036 m. Naujoji kadencija, kuri prasidės 2024 m. gegužės 7 d., bus penktoji V.Putinui.

Daugiau naujienų iš Ukrainos skaitykite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius