Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Meksikoje atostogavęs fitneso treneris Paulius pasidalijo kelionės įspūdžiais: „Buvo įspūdinga!“

Šią žiemą fitneso treneris Paulius Ratkevičius su drauge išvyko į Meksiką pasilepinti Karibų jūra, spalvinga šalies kultūra bei unikalia gamta.
Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje
Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Meksikieciai.lt dalijasi Pauliaus įspūdžiais iš turiningų atostogų Meksikoje, kurių metu jis aplankė ne vieną įdomią vietą ir artimiau pažino meksikiečių gyvenimą.

– Koks buvo jūsų kelionės po Meksiką maršrutas? Kiek laiko truko atostogos?

Kelionė truko šiek tiek daugiau nei dvi savaites. Iš pradžių atskridome į sostinę – Meksiko miestą, pasisvečiavome ten tris dienas ir tuomet skridome į Jukatano pusiasalį. Išsinuomavę automobilį tyrinėjome apylinkes, pravažiavome beveik 2000 km. Aplankėme Tulumą, Kankūną, Rio Lagartosą, Bakalaro ežerą. Labai skirtingos ir įdomios vietovės!

– Meksikoje gausu įdomių lankytinų vietų. Ar buvo sunku atsirinkti, kur norite nuvykti?

– Nebuvo sunku atsirinkti, kur nuvykti, nes šiuo klausimu patarė Meksikieciai.lt, tad turėjome tikrai labai gerai suplanuotą maršrutą. Beveik kasdien kažkur važiavome. Kai kur apsistodavome dviems nakvynėms, paskutinėje lokacijoje – trims nakvynėms. Viskas buvo puikiai sudėliota.

Asmeninio archyvo nuotr. / Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje

Aplankėme Čičen Icos piramidę, nuvykome į Rio Lagartosą – ši vieta sužavėjo savo gyvūnija, ten matėme ir pelikanų, ir krokodilų, ir kojotų, ir pats miestelis labai patiko. Pagrindiniai turistiniai miestai Kankūnas ir Tulumas taip pat patiko, bet ten praleidome tik po dvi dienas, nes norėjome ne tik turistinių vietų, bet ir autentikos.

– Kokios vietos jums paliko didžiausią įspūdį?

– Labai patiko Meksikas – stipriai šurmulingas miestas. Nors aš tokiame gyventi negalėčiau, bet aplankyti buvo be galo įdomu – pažiūrėti, kaip vietiniai žmonės skuba, lekia, gatvėse visi prekiauja, gamina maistą… Amžinas šurmulys!

Tikrai patiko iš arti pamatyti jų gyvenimą, kultūrą, aplankyti įdomesnes miesto vietas. Labai gerą įspūdį paliko Romos rajonas – fantastiškai gražus ir išpuoselėtas.

Asmeninio archyvo nuotr. / Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje

– Galbūt keliaujant teko paragauti ko nors netikėto ar tiesiog ypatingai skanaus?

– Iš tikrųjų, meksikiečių gatvės maistas – įdomus ir autentiškas. Nors pernelyg dažnai juo nesimėgavau, nes man asmeniškai jų maistas yra per riebus, bet paragauti buvo tikrai įdomu. Per kelionę teko valgyti labai daug skanios žuvies! Visgi, tai yra prie vandenyno esanti šalis, tad būtina paragauti įvairios žuvies ir, žinoma, takų (tacos).

Asmeninio archyvo nuotr. / Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje

– Daugeliui esate įkvėpimas laikytis sveiko gyvenimo būdo ir disciplinos. Galbūt turite patarimų, kaip atostogų metu nepamesti režimo ar „neišsibalansuoti“?

– Kalbant apie režimą ir mitybos įpročius atostogų metu, aš sau ir kitiems taikau taisyklę paragauti visko, kas patinka, tiesiog turėti saiko. Jei turėsime per daug apribojimų, neatsivešime iš kelionės tiek įspūdžių ir patirčių, kiek galėtume atsivežti.

Visiškai savęs neriboju pasirinkimuose. Jei noriu kažko suvalgyti – tai suvalgau. Ir tiems, kurie siekia kažkokių tikslų, nori numesti svorio, lygiai taip pat rekomenduoju neapriboti savęs pasirinkimuose, bet elgtis saikingai. Jei kažko norisi paragauti – taip ir padarykite, tiesiog neprisirykite tiek, kad po to gulėtumėte išvirtusiais pilvais ir neturėtumėte energijos.

Asmeninio archyvo nuotr. / Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje
Asmeninio archyvo nuotr. / Pauliaus Ratkevičiaus atostogos Meksikoje

– Ar keliaudamas į tokius tolimus kraštus visas veiklas bei nakvynės vietas susiplanuojate iš anksto? Ar mėgstate kelionės planą dėlioti vietoje, spontaniškai?

– Vykdamas į tolimas keliones aš mėgstu iš anksto susiplanuoti maršrutą ir užsirezervuoti nakvynės vietas, tada galiu ramiai keliauti. Džiaugiuosi, kad yra profesionalų, kurie gali patarti ir viską sudėlioti – tuomet vykstu jau turėdamas aiškų kelionės maršrutą, kurio netenka vėliau keisti.

– Kokiais trimis žodžiais apibūdintumėte Meksiką?

– Žmonės, kultūra ir gamta. Tikrai patiko ir buvo įspūdinga!

Daugiau apie keliones Meksikoje galite sužinoti feisbuko grupėje „Meksikiečiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius