Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 07

30 komandų per 30 dienų: intriguojantį didįjį trejetą suformavę „Bulls“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko mažiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime naują didįjį trejetą suformavusią „Chicago Bulls“.
Jimmy Butleris, Robinas Lopezas, Rajonas Rondo ir Dwyane'as Wade'as
Jimmy Butleris, Robinas Lopezas, Rajonas Rondo ir Dwyane'as Wade'as / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Chicago Bulls NBA

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 42-40.

Išvyko: Cameronas Bairstow, Aaronas Brooksas, Jose Calderonas, Mike'as Dunleavy, Pau Gasolis, Justinas Holiday, E'Twaumas Moore'as, Joakimas Noah, Derrickas Rose'as.

Papildė: Denzelis Valentine'as, Paulas Zipseris, Isaiah Canaanas, Rajonas Rondo, Dwyane'as Wade'as, Spenceris Dinwiddie, Jerianas Grantas, Robinas Lopezas.

Trumpai: „Bulls“ daugelį metų buvo viena stipriausių Rytų konferencijos komandų, tačiau praėjusį sezoną pirmą kartą praleido atkrintamąsias varžybas nuo 2008-ųjų.

Čikagos komanda vasarą visiškai pakeitė savo sudėtį, o pagal naujuosius pirkinius ekipą vertinti sunku. „Bulls“ šis eksperimentas bus labai pavykęs arba labai nesėkmingas.

„Bulls“ verčia kitą puslapį po D.Rose'o eros, tačiau neaišku kuria linkme ši komanda juda į priekį. Verta pripažinti, kad Čikagos klubą artėjantį sezoną bus įdomu stebėti. Vasarą į šio miesto komandą atvyko D.Wade'as ir R.Rondo, kurie prisijungs prie Jimmy Butlerio. Tai sudarys savotišką didįjį trejetą.

D.Wade'o papildymas buvo labai netikėtas. Daugelis tikėjosi, jog jis neabejotinai liks Majamyje. Tačiau tuomet dėl padidėjusios algų kepurės visi pradėjo uždirbti pasakiškus pinigus, todėl gynėjas užsinorėjo ir savo milžiniškos sutarties.

„Heat“ padarė nedovanotiną klaidą ir neįvertino savo komandos simbolio, kuris niekada istorijoje nebuvo geriausiai apmokamas savo ekipos žaidėjas. Generalinis vadybininkas Patas Riley saugojo savo komandos interesus ir nenorėjo daug mokėti už veteraną, kuris dažnai kenčia nuo traumų.

VIDEO: „Chicago Bulls“ gražiausių 2015-2016 m. sezono epizodų dešimtukas

D.Wade'as pradėjo žvalgytis kitur, o „Bulls“ pasiūlymas buvo 2 mln. JAV dolerių vertingesnis (jeigu mes įskaičiuosime ir mažesnius pajamų mokesčius gaunamus Floridoje). Tačiau šį kartą krepšininkas nenorėjo gauti mažiau. Jis nusprendė, jog sugrįš į miestą, kuriame užaugo.

Šio sezono sėkmė priklausys nuo to ar šis naujasis trejetas sugebės žaisti kartu. Visi šie krepšininkai skirtingu laiku buvo NBA superžvaigždės, o R.Rondo ir D.Wade'as yra veteranai. J.Butleris yra geriausias „Bulls“ žaidėjas, todėl jam reikės pagalbos kovojant dėl pergalių.

Bus įdomu pamatyti kaip šią situaciją suvaldys Fredas Hoibergas. Tai treneris, kuris dar neturi didelio autoriteto NBA, o su J.Butleriu nesutarė didžiąją dalį praėjusio sezono. Prisiminkime ir tai, jog R.Rondo visą savo karjerą mėgo pyktis su treneriais.

Taigi, tai trys įnoringos superžvaigždės ir treneris, kuris tokių dar nėra treniravęs.

Kalbant apie statistiką, tai R.Rondo praėjusiais metais sužaidė puikiai, tačiau „Kings“ nepasiekė gerų rezultatų. Jam nerūpėjo atmosfera komandos rūbinėje, kurios jis pagerinti nesistengė.

VIDEO: NBA ikisezoninės rungtynės: „Bulls“ – „Bucks“

R.Rondo vis dar naudingiausias, kai ilgai kontroliuoja kamuolį, tačiau yra prastas metikas. Jis nežino ką daryti be kamuolio. D.Wade'as ir J.Butleris turės užbaigti daugelį atakų.

„Bulls“ prarado J.Noah, kuris jau kelerius metus nepriminė senojo savęs, o R.Lopezas turėtų būti nebloga pamaina. Pastarasis neblogai rungtyniavo praėjusio sezono antroje pusėje vilkėdamas „Knicks“ aprangą.

Čikagos klubo vadovai neketino pratęsti sutarties su P.Gasoliu, nes turi jauną ir perspektyvų Bobby Portisą. Jis sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje dalinsis minutes su Taj Gibsonu.

„Bulls“ sugebėjo išmainyti D.Rose'ą, tačiau tikrai turi galimybę artėjantį sezoną „pasispardyti“ Rytų konferencijoje. Jeigu šis planas nepavyks, tuomet Čikagos ekipa pradės mainyti krepšininkus ir griaus komandos pamatus.

D.Wade'as, R.Rondo bei J.Butleris turi nuo pat sezono pradžios aukotis ir prisitaikyti vienas prie kito arba šis „Bulls“ eksperimentas atsisuks prieš juos pačius.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas