Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 22

Komandos draugai Los Andžele Jono Valančiūno puolime neieškojo

Jonas Valančiūnas pasigedo komandos draugų perdavimų, tačiau savo progas išnaudojo sėkmingai. Lietuvis pelnė 15 taškų, o jo atstovaujama „Toronto Raptors“ (8-6) svečiuose nusileido puikiai sezoną pradėjusiai „Los Angeles Clippers“ (13-2) 115:123 (29:13, 26:31, 34:34, 36:35).
Jonas Valančiūnas ir DeAndre Jordanas
Jonas Valančiūnas ir DeAndre Jordanas / USA Today Sports

J.Valančiūnas pirmajame ketvirtyje prametė pirmuosius du savo metimus, tačiau antrąjį pataisė ir pelnė pirmuosius taškus. Vėliau lietuvis atliko puikų bloką D.Jordanui, o prieš atsisėsdamas pailsėti pataikė du baudų metimus ir vieną dvitaškį.

Prieš didžiąją pertrauką JV savo sąskaitą dar papildė 4 taškais, o trečiame kėlinyje progų atakuoti krepšį beveik neturėjo.

„Raptors“ savo varžovus vijosi visas rungtynes, o trečiame kėlinyje nusprendė D.Jordaną stabdyti pražangomis. Tai padėjo ketvirtąjį ketvirtį pradėti sumažinus skirtumą iki 9 taškų.

J.Valančiūnas į aikštę sugrįžo ketvirtojo kėlinio viduryje, tačiau savo pasirodymą tęsė pražanga gynyboje bei puolime.

Ketvirtame kėlinuke J.Valančiūnas pirmą perdavimą iš komandos draugų gavo likus 1:40 iki rungtynių pabaigos ir iš karto savo progą išnaudojo rezultatyviai. Lietuvis pelnė du taškus su pražanga ir realizavo savo baudos metimą.

Vėliau „Raptors“ dar bandė kabintis į šias rungtynes, tačiau „Clippers“ rungtynių pabaigą sužaidė užtikrintai.

J.Valančiūnas pelnė 15 taškų (5/8 dvit., 5/5 baud. met.), atkovojo 8 kamuolius, blokavo vieną varžovo metimą ir keturis kartus prasižengė.

Šiame mače rezultatyviausiai žaidė abiejų komandų lyderių duetai. „Raptors“ gretose 27 taškus pelnė Kyle'as Lowry, o 25 pridėjo DeMaras DeRozanas.„Clippers“ ekipoje Chrisas Paulas ir Blake'as Griffinas surinko po 26.

Įdomu tai, kad šiose rungtynėse „Clippers“ buvo nubausti už itin retą taisyklių pažeidimą. Los Andželo komandos krepšininkai bandė ataką pradėti aikštėje būnant šešiems „Clippers“ žaidėjams, tačiau teisėjai tai pastebėjo ir apdovanojo Toronto ekipą baudos metimu.

„Raptors“: K.Lowry 27 (8/18 met., 7 rez. perd.), D.DeRozanas 25 (11/21 met., 7 rez. perd.), P.Pattersonas 14, J.Valančiūnas 15, C.Josephas 12.

„Clippers“: C.Paulas 26, B.Griffinas 26, J.J. Redickas 20.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas