Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

LeBrono Jameso tvirtovėje – solidus Jono Valančiūno žaidimas ir galingas blokas lietuviui

Jonas Valančiūnas ir „Toronto Raptors“ (7-3) dar nesubrendo čempioniškam kalibrui. Bet trūksta nedaug. Lietuvis buvo arti dvigubo dublio, o kanadiečiai išspaudė iš „Cleveland Cavaliers“ (9-1) maksimalius rezervus, tačiau „Raptors“ vis tiek krito NBA čempionų tvirtovėje 117:121 (25:30, 32:31, 27:30, 33:30).
Jonas Valančiūnas ir Kevinas Love
Jonas Valančiūnas ir Kevinas Love / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ pralaimėjo Klivlande 117:121.
  • Paskutinė minutė prasidėjo „Raptors“ minimaliai pirmaujant.
  • J.Valančiūnas surinko 14 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.
  • LeBrono sąskaitoje buvo 28 tšk., 9 atk. kam. ir 14 rez. perd.

J.Valančiūnas per 34 minutes įmetė 14 taškų (5/9 dvit., 4/4 baud.), sugriebė 9 atšokusius kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, suklydo 2 ir prasižengė 1 kartą.

Tiesa, 24 metų lietuvis pralaimėjo tiesioginę mikrodvikovą Tristanui Thompsonui, kuris ne tik surinko 15 taškų ir 11 atšokusių kamuolių, bet ir išrašė JV galingą bloką trečiojo kėlinio viduryje.

Kita vertus, tai nenumalšino „centro“ ir visų „Raptors“ entuziazmo, kurie prasidėjus paskutinei rungtynių minutei dar pirmavo 115:114.

Vis dėlto „Cavaliers“ aukštaūgis Channingas Frye likus žaisti 59 sek. tritaškiu išvedė šeimininkus į priekį 117:115. Šis tritaškis simbolizavo besitęsiantį „Cavaliers“ rekordą – bent 10 tritaškių čempionai pataikė jau visose dešimt NBA sezono rungtynių.

Kitoje atakoje DeMaras DeRozanas prametė tritaškį, LeBronas Jamesas įtvirtino pranašumą dvitaškiu 119:115, o nedidelės „Raptors“ viltys subliūško po J.Valančiūno pražangos puolime.

Beje, per likusią 7 minučių atkarpą JV pelnė 6 taškus ir atkovojo 5 kamuolius.

Vis dėlto „Cavaliers“ turėjo savo herojų. Rungtynes tribūnose stebint trigubų dublių meistrui Oscarui Robertsonui, LeBronas Jamesas pats buvo arti trigubo dublio – pelnė 28 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų.

Puolėjo žaidimas įkvėpė „Cavaliers“ geriausiam sezono startui nuo 1977-ųjų – Klivlando klubas laimėjo 9 iš 10 pirmųjų rungtynių.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Rockets“ ir Donato Motiejūno derybų tylą nutraukė linksma trenerio žinutė

„Cavaliers“ nugalėjo Toronto komandą jau antrą kartą šį sezoną. Šios pergalės gali vėliau atsiliepti Rytų konferencijos turnyro lentelėje. Jei „Cavaliers“ taps konferencijos nugalėtojais, vėl įgys namų aikštės pranašumą atkrintamosiose varžybose. Pavyzdžiui, praėjusį sezoną Rytų konferencijos finale „Raptors“ nė karto nelaimėjo Klivlande.

„Nekreipiu dėmesio į rekordus. Tačiau atkreipiu dėmesį į mums iššūkį metančias komandas ir kaip jos atrodo“, – sakė L.Jamesas.

O „Raptors“ atrodė solidžiai, nors ir vėl iki pergalės šiek tiek pritrūko. Kita vertus, Toronto klubas įrodė, kad, ko gero, yra vienintelis pasirengęs mesti čempionams iššūkį Rytuose.

Tik šį kartą „Raptors“ šiek tiek pritrūko Michaelo Jordano kalibro DeMaro DeRozano žaidimo. Jis tapo pirmuoju NBA žaidėju nuo MJ sezono 1986-1987 m., kai jam pavyko per 9 pirmąsias rungtynes 8 kartus pelnyti bent po 30 taškų. Bet Klivlande D.DeRozanas pelnė 26-is, pataikydamas tik 10 metimų iš 27, o labiausiai lyderis skundėsi dėl teisėjų darbo.

Jis pyko dėl K.Lowry ir J.Valančiūnui skirtų pražangų rungtynių pabaigoje. Beje, K.Lowry lemiamu metu buvo gavęs ir techninę pražangą. Teisėjai pamanė, kad piktas įžaidėjas svaidė kamuolį į šalis, nors vaizdo pakartojimas akivaizdžiai parodė, kad nepatenkintas po svarbaus švilpuko K.Lowry mesdamas kamuolį ant parketo netyčia pataikė sau į koją ir šis atšoko atsarginių suolo link.

„Raptors”: K.Lowry 28 (9 rez. perd.), D.DeRozanas 26, T.Rossas 18, J.Valančiūnas 14 (9 atk. kam.), N.Powellas 12.

„Cavaliers“: L.Jamesas 28 (9 atk. kam., 14 rez. perd.), K.Irvingas 24, Ch.Frye 21, K.Love'as 19 (13 atk. kam.), T.Thompsonas 15 (11 atk. kam.).

VIDEO: Emocijos Klivlande: keista techninė pražanga K.Lowry lemiamu metu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas