Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2009 10 07

„Cavaliers“ treneris: „Ilgauskas turbūt nusiminė likęs ant suolo“

Klivlando „Cavaliers“ krepšinio klubas pradėjo pasiruošimą artėjančiam NBA lygos sezonui ir jau pirmosiose ikisezoninėse rungtynėse lietuvis Žydrūnas Ilgauskas turėjo susitaikyti su nauju vaidmeniu komandoje – atsarginio žaidėjo.
Žydrūnas Ilgauskas
Ne startiniame „kavalierių“ penkete Ž.Ilgauskas rungtynes pradėjo pirmą kartą nuo 2002 metų. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visus 11-a už Atlanto praleistus sezonus 220 cm ūgio milžinas buvo tvirtas „kavalierių“ starto penketo narys, tačiau į komandą vasarą mainų būdu atvykus vienai ryškiausių NBA lygos žvaigždžių amerikiečiui Shaquille'ui O'Nealui – situacija pasikeitė.

Jau pirmosiose ikisezoninėse „Cavaliers“ rungtynėse Ž.Ilgauskas tik nuo atsarginių žaidėjų suolelio galėjo stebėti, kaip jo komandos draugai pradeda susitikimą.

Įdomu, jog paskutinį kartą rungtynes ne „kavalierių“ starto penkete 34 metų vidurio puolėjas buvo pradėjęs daugiau nei prieš septynerius metus – 2002-aisiais.

Toks situacijos pasikeitimas atsiliepė ir krepšininko žaidimui. Nuo atsarginių žaidėjų suolelio į rungtynes įsiliejęs Ž.Ilgauskas iš pradžių atrodė lėtokai ir prametė keletą metimų, kuriuos paprastai nesunkiai pataikydavo.

Lietuvis įsibėgėjo antrajame kėlinuke, kurį, beje, pradėjo nuo pat pradžių. Ž.Ilgauskas pataikė keletą dvitaškių iš eilės ir rungtynėse iš viso surinko 6 taškus (3/7 dvitaškiai). Kiek ilgiau nei 15 minučių ant parketo viso mačo metu išbuvęs lietuvis taip pat sugriebė 2 atšokusius kamuolius, du kamuolius perėmė, blokavo vieną varžovų metimą ir prasižengė tris kartus, o pirmosiose ikizesoninėse rungtynėse „kavalieriai“ 92:87 įrodė savo pranašumą prieš Šarlotės „Bobcats“.

Neįprastas Ž.Ilgauskui vaidmuo po mačo neliko nepastebėtas „Cavaliers“ vyriausiojo trenerio Mike'o Browno.

„Kai tik sužinojau, kad Šakas atvyks į mūsų komandą, iš karto paskambinau Z. Jis tikriausiai nusiminė, kad prarado starto penketo poziciją, tačiau to neparodė, - teigė „kavalierių“ strategas. - Ž.Ilgauskas yra tiesiog nepaprastai geras žmogus. Jis nesiliauna kartojęs, jog padarytų viską, kad tik komanda iškovotų pergalę. Tačiau niekada negali žinoti kaip jis iš tikrųjų jaučiasi.“

Nepaisant to, M.Brownas pripažino, jog lietuvis tiesiog turės prisitaikyti prie pasikeitusios situacijos.

„Ž.Ilgauskui reikės priprasti prie naujo vaidmens, tačiau iš krepšinio jis jau gavo beveik viską, išskyrus čempiono žiedą“, - sakė krepšinio specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas