Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2014 07 30

Domantas Sabonis: „Tėtis stengiasi man nepatarinėti, kad priimčiau sprendimus pats“

Oficiali FIBA svetainė kuria filmukų seriją, kurioje pristato perspektyviausius Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato žaidėjus. Be abejo, dėmesys atkreiptas buvo ir į perspektyvųjį Domantą Sabonį, kuris stipriai išsiskiria iš savo bendraamžių. Legendinio Lietuvos krepšininko Arvydo Sabonio sūnus pasidalino istorijomis apie šeimą, karjerą bei apie save patį.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Malagos „Unicaja“ klube sezoną su Mindaugu Kuzminsku ir buvusiu Kauno  „Žalgirio“ treneriu Juanu Plaza praleidęs D. Sabonis buvo vienas jauniausių žaidėjų šių metų Eurolygoje. Nors jaunasis Lietuvos talentas ir galėjo tikėtis daugiau minučių ateinančiame sezone, tačiau pasirinko Gonzagos universitetą.

Savo sprendimą žaidėjas motyvavo tuo, jog Malagos klube dėmesys būtų skiriamas komandiniam žaidimui, o ne individualaus meistriškumo didinimui. Tačiau, D. Sabonis nenuvertino ir trenerio J. Plazos jam suteiktos naudos.

VIDEO: FIBA sukurtas filmukas apie Domantą Sabonį

„Pradžioje Ispanijoje nervinausi ir buvo labai sunku, tačiau tiek komandos draugai, tiek treneris ir visas klubas man labai padėjo. Treneris J. Plaza buvo puikus, jis manimi pasitikėjo, davė minučių aikštelėje“, – pasakojo puolėjas.

„Džiaugiuosi pasirinkęs Gonzagą. Man ten žadėjo daugiau individualių treniruočių, kai tuo tarpu Ispanijoje didesnis dėmesys skiriamas komandiniam žaidimui. Tad galėsiu daugiau tobulėti kaip žaidėjas“, – pasirinkto universiteto privalumus dėstė Portlande gimęs lietuvis.

Paklaustas apie savo krepšinio idealus, krepšininkas neslėpė, jog tokio neturi. Tačiau prisipažino, kad siekia kuo daugiau pasisemti iš savo tėčio. Vis tik geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas, sūnui patarimų stengiasi neduoti, jog šis galėtų priimti nuosavus sprendimus ir kontroliuotų savo karjerą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius