Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 27

Jankūnas: pritrūko jėgų

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po ketvirtadienį patirto pralaimėjimo „Barcelona“ ekipai teisinosi, kad dėl pralaimėjimo kaltas trumpas Lietuvos komandos atsarginių žaidėjų suoliukas.
Š. Vasiliauskas
Š.Vasiliauskas / „Scanpix“ nuotr.

 Iki persilaužino trečiajame kėlinyhe trūko visai nedaug. Vis dėlto ko pritrūko?  – 15min.lt paklausė puolėjo Pauliaus Jankūno.

– Pritrūko jėgų. Jie žaidžia visi, 10 ar 12 žaidėjų, keičiasi, palaiko aukštą ritmą, o mes žaidėme su mažiau žaidėjų. Pagrindiniams mūsų žaidėjams paprasčiausiai pritrūko jėgų. Aišku, jie gerai pataikė, o mes vietomis blogai gynėmės.

– Koks jausmas žaisti, kai teisėjai taiko dvejopus standartus?

– Ne namo kompetencija vertinti teisėjų darbą, mes paprasčiausiai žaidžiame, ir viskas. Teisėjų darbą vertina žiūrovai, treneriai, klubas – jie gali apeliuoti.

– Tačiau su žiūrovų vertinimu tikriausiai sutinkate? Juk girdėjote jų reakciją.

– Be abejo, smagu, kad žiūrovai mato, kas vyksta, ir vertina taip, kaip galvoja.

D. alenga: „Neišnaudojome savo progų“

– Ko pritrūko iki persilaužimo varžybose? – 15min.lt paklausė Dainiaus Šalengos.

Tokiais svarbiais momentais, kai galėjome užpulti, to nepadarėme. J.Lakovičius pataikė kelis labai svarbius metimus, mes neatsikovojome kamuolių. Manau, tai ir nulėmė. Buvo geras momentas trečiame kėlinyje, kai galėjome įvykius pakreipti sau naudinga linkme, tačiau neišnaudojome progų ir mus už tai nubaudė.

– Ko reikėtų „Žalgiriui“, norint įveikti tokią „Barcelona“, kokia ji buvo šiandien?

Reikia žaisti taip, kaip žaidėme penkias trečio kėlinio minutes. Tokios komandos, turinčios 10 patyrusių žaidėjų, siekia aukščiausių tikslų – žaisti finaliniame ketverte, o gal net ir laimėti Eurolygą. Žaidėjai yra patyrę, daug žaidę tokių svarbių rungtynių išvykoje, kurias tiesiog reikia laimėti. Jie grumiasi maksimaliai visas 40 minučių. Tuo tarpu mes dar nedemonstravome savo geriausio žaidimo.

 Š.Vasiliauskas: „Reikia užsitarnauti tą vardą“

Ką jautei, apie ką mąstei, kai treneris pirmą kartą išleido į aikštelę? – 15min.lt paklausė ketvirtadienio vakarą Eurolygoje debiutavusio Šarūno Vasiliausko.

– Mąsčiau, kad reikia iškart pradėti žaisti. Nes tik atsipalaiduotum kelias sekundes ir varžovai tuo iškart pasinaudotų.

– Kaip pasijautė lygių tarp NKL, LKL ir Eurolygos skirtumas?

– Pasijautė visur po truputį: truputį greičiau, truputį kokybiškiau, truputį stipriau. Viskas susideda į viena ir išeina Eurolygos lygis.

– Ar pajutai, kad teisėjai žvaigždėms leidžia daugiau nei jauniems ir ne tokiems žinomiems krepšininkams?

– Manau, visų pirma reikia užsitarnauti tą vardą, kad į tave kitaip žiūrėtų teisėjai. Gal po kiek metų ir mums pavyks tai padaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai