Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 06 17

Kęstutis Kemzūra nusprendė: rinktinę palieka Mindaugas Kuzminskas ir Tadas Klimavičius

Tadas Klimavičius ir Mindaugas Kuzminskas nevyks su Lietuvos krepšinio rinktine į Hjustoną. Taip nusprendė vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra, po antrųjų kontrolinių rungtynių su Graikija sumažinęs rinktinės kandidatų skaičių iki 15-os.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Turėjome pasakyti „sudie“ Tadui Klimavičiui ir Mindaugui Kuzminskui. Žinote, turime septynis aukštaūgius ir visus išnaudoti žaidime neįmanoma. Kartais net nukeldavome Liną Kleizą į trečią poziciją, nors tam dar nesame pasiruošę. Gaila, kad šiandien Tadui nesuteikiau šanso, bet noriu jam padėkoti už nuoširdų darbą. Šiuo metu kiti krepšininkai yra už Tadą stipresni, bet aš tikiu, kad jis gali žaisti sėkmingai“, – žiniasklaidos atstovams sakė K.Kemzūra.

Vyriausiasis treneris paaiškino ir trenerių štabo sprendimą atsisveikinti su Mindaugu Kuzminsku: „Mindaugas nuo stovyklos pradžios Druskininkuose padarė didelę pažangą. Liaudiškai tariant, jis atsigavo. Tikriausiai sutiksite, kad tiek vakar, tiek šiandien jis sužaidė neblogai, tik priimant sprendimus jam pritrūkdavo ryžtingumo. Pasitarę su treneriais nusprendėme atsisakyti Mindaugo, nes toje pozicijoje turime Simą Jasaitį ir Joną Mačiulį.“

Ruoštis Londono olimpinių žaidynių atrankos turnyrui rinktinėje liko Linas Kleiza, Mantas Kalnietis, Adas Juškevičius, Tomas Delininkaitis, Deividas Dulkys, Simas Jasaitis, Paulius Jankūnas, Darius Songaila, Antanas Kavaliauskas, Robertas Javtokas, Jonas Valančiūnas ir abiejų kontrolinių mačų nežaidęs Šarūnas Jasikevičius.

Artimiausiu metu prie rinktinės prisijungs Martynas Pocius, šeštadienį pralaimėjimu baigęs Ispanijos čempionato finalą.

Rimantui Kaukėnui ir Jonui Mačiuliui klubinis sezonas gali baigtis šį sekmadienį, kai Sienos „Montepaschi“ žais penktąsias Italijos čempionato finalo rungtynes su Milano „Emporio Armani“. Serijoje iki keturių pergalių „Montepaschi“ pirmauja 3:1.

Lietuvos krepšinio rinktinė į Hjustoną iš Vilniaus išvyks naktį iš antradienio į trečiadienį, birželio 20 dieną, ir JAV stovyklaus devynias dienas.

Hjustone rinktinė sužais dar tris kontrolinius mačus: birželio 23 ir 29 d. – su Didžiąja Britanija, o birželio 27 d. – su Rusija.

Olimpinis atrankos turnyras Venesueloje vyks liepos 2–8 dienomis. Jame dvylika rinktinių kovos dėl paskutinių trijų kelialapių į Londono žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas