Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 06 06

Kęstutis Kemzūra tiko Čekijos ČEZ klubo vadovams – tapo ekipos treneriu

Buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra kitą sezoną sieks Čekijos krepšinio lygos čempiono titulo. Pernai trumpai Lenkijoje dirbęs mūsų šalies specialistas sukirto rankomis su čekų Nimburko ČEZ klubu.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Čekija taps septintąja šalimi, kurioje dirbs 43-ejų K. Kemzūra ir 8-asis klubas per lietuvio trenerio karjerą.

„Turėjome pasirinkimą: galėjome susiderėti su Ispanijos ar Italijos treneriais, tačiau K.Kemzūros susidomėjimas mūsų darbu buvo pagrindinė priežastis, kuri nulėmė lietuvio pasirinkimą“, – sakė ČEZ ekipos generalinis direktorius Rudolfas Šimčekas.

„Esu labai laimingas, kad lietuvis treneris norėjo dirbti mūsų ekipoje, nes dar prieš penkerius metus toks scenarijus buvo neįmanomas“, – kalbėjo ČEZ klubo prezidentas Miroslavas Jansta.

„Man patinka, kad klubas turi ambicijų, todėl ilgai negalvojau. Mes sunkiai dirbsime, kad mus lydėtų sėkmė“, – klubo internetiniam puslapiui aiškino k.Kemzūra.

Lietuvis savo trenerio biografijoje turi nemažai įrašų: Stambulo „Besiktas”, Sankt Peterburgo „Dinamo”, Trevizo „Benetton” klubuose jis dirbo asistentu, Vilniaus „Lietuvos ryte” – asistentu ir treneriu, „Chimki”, Krasnodaro „Lokomotiv” ir Gdynės „Prokom” klubuose – taip pat treneriu.

Gdynės miestas buvo paskutinė K. Kemzūros stotelė. Nuo pastarojo sezono pradžios Lenkijos klubui vadovavęs lietuvis abipusiu susitarimu atsisveikino su „Prokom” komanda gruodį – po Eurolygos reguliariojo čempionato, kuriame pavyko laimėti tik 2 mačus iš 10.

Nimburko krepšininkai, kuriuos tris sezonus treniravo Izraelio krepšinio specialistas Ronenas Ginzburgas, ir vėl tapo Čekijos čempionais – jie finale sausu rezultatu įveikė 4:0 „Prostejov” komandą.

Devynis pastaruosius sezonus paeiliui Čekijos čempionu tapęs ČEZ klubas šį sezoną laimėjo 46 mačus iš 47.

Tačiau tarptautinėse arenose šį sezoną Nimburko klubas, net ir turėdamas buvusį NBA žaidėją Jiri Welschą, skambių pergalių neraškė.

Nors Europos taurės turnyre Čekijos čempionai grupėje pralenkė „Prienų” komandą, jie pasitraukė iš varžybų po „Last 16” etapo, iš viso laimėję 4 mačus ir pralaimėję 8.

VTB Jungtinės lygos B grupėje ČEZ komanda su 5 pergalėmis ir 13 nesėkmių finišavo aštunta tarp dešimties ekipų.

K.Kemzūra į Nimburką turėtų atvykti kitą savaitę ir pradėti ekipos kūrimą kitam sezonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas