Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 10 21

Lengvas graikų grobis?!

Naująjį ULEB Eurolygos sezoną Kauno „Žalgiris“ pradės be komandą palikusio lyderio Marcuso Browno. Trečiadienį susilpnėję Lietuvos čempionai mėgins įkąsti galingajam Atėnų „Panathinaikos“.
M.Brownas
M.Brownas / „Scanpix“ nuotr.

Į skandalų virtinę įsisukęs „Žalgiris“ nenustoja kraujuoti. Savaitgalį iš trenerio posto atsistatydino Rimantas Grigas, tuoj po to išsiskyrė komandos ir legionieriaus iš JAV M.Browno keliai.

Rezultatyviausias visų laikų Eurolygos krepšininkas vakar po pietų jau vaikščiojo Tel Avivo gatvėmis, o šiandien su naująja komanda vyksta į prestižiškiausio Senojo žemyno klubinio turnyro pirmąją dvikovą su kroatų Zagrebo „Cibona“.

„Žalgiris“ į Atėnus važiuoja ne gražiai pralaimėti, – sakė G.Krapikas. Žalius „Žalgirio“ marškinėlius 34 metų 191 cm ūgio amerikietis nusivilko, kai Kauno klubas iki sezono pabaigos nusprendė paskolinti savo lyderį „Maccabi“ komandai. Tikriausiai visi liko patenkinti – Lietuvos čempionai šiek tiek apkamšė skylėtą biudžetą atsikratydami brangiausio savo legionieriaus, o Izraelio vicečempionai gavo seniai lauktą legendinį snaiperį.

Be komentarų

Pirmąjį Eurolygos mačą šį sezoną išvykoje rytoj žais gerokai nukraujavęs Kauno „Žalgiris“. Vėluojantys atlyginimai, nežinia dėl klubo ateities, R.Grigo atsistatydinimas iš trenerio posto ir jo kėdę perėmęs Gintaras Krapikas bei lyderio M.Browno išvykimas neteikia daug vilčių dvikovoje su Atėnų „Panathinaikos“. Prieš išvykdamas su komanda į Atėnus trenerio asistentas Darius Maskoliūnas nebuvo kalbus.

– Kas pakeis išvykusį M.Browną? – dienraštis L.T. paklausė apie pasitraukimą iš „Žalgirio“ taip pat svarstantį D.Maskoliūną.

– Klubui skambinkite, jie tegul komentuoja. Aš nedalyvavau priimant sprendimą, tai neturiu ir ką komentuoti.

– Kaip rengiatės kovoti su Graikijos čempionais?

– Matysime trečiadienį.

– Kodėl R.Grigą trenerio poste pakeitė G.Krapikas, o ne jūs?

– Nieko nekomentuosiu.

Žais ir traumuoti

M.Brownui pamainos bus ieškoma. Neoficialiomis žiniomis prie Lietuvos čempionų galėtų prisidėti kol kas klubo ir darbo neturintis Donatas Slanina. Jis pastarąjį sezoną baigė žaisdamas lenkų Sopoto „Trefl“ komandoje. Naujasis kauniečių treneris G.Krapikas teigė, kad snaiperį veikiausiai pakeis į nuvažiuojantį NBA traukinį nespėjęs įšokti koks nors krepšininkas.

Atėnuose žalgiriečiams teks verstis be traumuoto P.Jankūno. Gera naujiena – su komanda išvyko po rankos traumos atsigavęs Mantas Kalnietis ir Ratko Varda. Nors per paskutinę Baltijos krepšinio lygos dvikovą Latvijoje serbas nerungtyniavo, jo trauma nėra rimta.

Krepšinio eksperto Sergejaus Jovaišos žvilgsnis

„Žalgirio“ ateitį nežinant klubo virtuvės sunku numatyti. Neatrodo, kad visos permainos į gera. Prasideda rimtos rungtynės, o komanda normaliai nesuformuota, trenerių korpusas pabyrėjo. Tokia netikra padėtis nesuteikia pagrindo po kojomis. Neaišku, ar su žaidėjais ir treneriais atsiskaityta, ar visi patenkinti, juk ne viską ir pasako. Nežinau, kokios bus jų nuotaikos Atėnuose. Pergalės ir revanšo už Maskvos turnyrą „Panathinaikos“ trokšta.

Jie žymiai planingiau ir tikslingiau pasirengė sezonui, žais namie. Neaišku, ar kauniečiai pralaimės triuškinamai, tačiau šią minutę komanda nėra pasirengusi taip, kaip turėtų būti tokio lygio turnyre. Tiesa, būna, kad žaidėjai susiima ir iš pykčio padaro tai, ko laukiama. To ir linkėčiau. Tikėkimės, kad tas laikas, kai komanda susicementuos, nebus ilgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas