Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 23

Lietuvos krepšinio rinktinės dvyliktukas – aiškus?

Treneris Kęstutis Kemzūra ryžosi skausmingam pjūviui, kurio nereikės atlikti vėliau – iš rinktinės kandidatų sąrašo išbraukė kelis garsius vardus. Nors sąraše dar liko 19 krepšininkų, regis, atspėti galutinę komandos sudėtį jau galima, rašo „Lietuvos rytas“.
Lietuvos krepšinio rinktinė
Lietuvos krepšinio rinktinė / BFL nuotr.

Įžaidėjai Šarūnas Jasikevičius ir Mantas Kalnietis, gynėjai Rimantas Kaukėnas, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis, Tomas Delininkaitis, lengvieji puolėjai Simas Jasaitis, Jonas Mačiulis, sunkieji puolėjai Linas Kleiza, Paulius Jankūnas, Darius Songaila, vidurio puolėjai – Jonas Valančiūnas ir Robertas Javtokas.

Įvertinus jų įtaką rinktinei ir žaidimą šį sezoną minėti krepšininkai – realiausi pretendentai. Tai trylika pavardžių, o į olimpinį atrankos turnyrą Venesueloje liepos 2–8 dienomis važiuoti galės dvylika.

Dėl paskutinės vietos rinktinėje konkurencinė dvikova, regis, vyks tarp R.Seibučio ir T.Delininkaičio, nes metikų komandoje liko daugiausia.

Likusių kandidatų galimybės atrodo kuklesnės. Donatui Motiejūnui kliudo kontrakto reikalai, o iš kitų 5 žaidėjų – Ado Juškevičiaus, Deivido Dulkio, Mindaugo Kuzminsko, Antano Kavaliausko ir Tado Klimavičiaus – tik pastarasis yra atstovavęs rinktinei anksčiau.

Šie talentingi ir darbštūs žaidėjai pravers rinktinei treniruojantis Druskininkuose ir Palangoje, kol Š.Jasikevičius, R.Kaukėnas, J.Mačiulis ir M.Pocius dar tęsia kovas Graikijos, Italijos bei Ispanijos lygose, o R.Javtokui rinktinės gydytojai rekomendavo papildomą savaitę poilsio, rašo „Lietuvos rytas“.

Anksti pasirinkdamas rinktinės branduolį K.Kemzūra turėjo atsisakyti ne vieno garsaus žaidėjo. Traumų persekiojami Marijonas Petravičius ir Darjušas Lavrinovičius nepateko net į išplėstinį kandidatų sąrašą, o aštuonias vasaras rinktinėje plušusiam Kšištofui Lavrinovičiui bei Eurolygos čempionui Martynui Gecevičiui vietos nebeliko po paskutinio pjūvio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento