Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 12 15

M.Smodišo brolis piešia CSKA

Maskvos CSKA krepšinio klubo kapitono Matjazo Smodišo brolis Neilas sukėlė tikrą furorą Rusijos sostinėje savo naujuoju paslaptingu paveikslu, skirtu komandos pergalėms.
Neilo Smodiso šedevras...
Neilo Smodišo šedevras...

24 metų slovėnų dailininkas savo naujame kūrinyje geriausiomis siurrealizmo tradicijomis pavaizdavo raitelį su raudona-mėlyna vėliava ant arklio. Paveikslas sukėlė daug diskusijų, mat nelabai telpa į klasikinio meno rėmus.

Vieni CSKA gerbėjai sako, kad paveikslas kvepia satanizmu, ir mano, jog tai ne prieš gera. Tačiau yra ir tokių, kurie palaiko jaunąjį talentą. Jie žavisi tuo, kad visa slovėnų giminė turi neeilinių talentų.

Beje Neilas Smodišas jau ne pirmą kartą savo kūryboje atspindi CSKA temą. Pernai jis dalyvavo piešinių konkurse, kurį organizavo pats klubas, ir buvo vienas iš laimėtojų. Tada jis pateikė žiuri piešinį, pavadintą „Karalius Matjazas“.

Neilo populiarumas Maskvoje auga kaip ant mielių – vaikinas jau atidarė savo kūrinių tinklalapį bei pe(a?)rdavė klubui teises spausdinti kalendoriukus su savo paveikslais.

„Aš visada palaikau brolį, – sako Matjazas. – Mes labai draugiški. Mano nuomone, jis yra  puikus dailininkas ir didelis komandos gerbėjas. Labai malonu, kad jo kūrybose atsirado vietos ir krepšiniui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas