Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 14 /12:00

NBA atveria duris Lietuvos sporto universitetui

Lietuvos sporto universiteto studentams (LSU) atsiveria durys į stipriausią pasaulyje Nacionalinę krepšinio lygą (NBA).
Vizito akimirkos
Jesus Bueno Pascualis ir Albertas Skurvydas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Trečiadienį Kaune NBA  Europos padalinio vadovas Jesus Bueno Pascualis susitiko su LSU rektoriumi Albertu Skurvydu ir kancleriu Mindaugu Balčiūnu. Abiejų organizacijų vadovai aptarė bendradarbiavimo galimybes ir perspektyvas. 

Dviejų dienų viešnagės LSU metu J.B.Pascualis studentus ir visus besidominčius supažindins su NBA prekinio ženklo vystymo, paramos ir rinkodaros strategijomis, pasidalins patirtimi apie rėmėjų paiešką ir bendradarbiavimą su jais.

„Pagrindinis šio bendradarbiavimo tikslas yra sudaryti universitete studijuojantiems sporto specialistams sudaryti galimybę išvykti stažuotis į didžiausios pasaulio krepšinio lygos klubus, kad galėtų prisiliesti prie tokio lygio ir tapti aukščiausio lygio treneriais, to labai reikia“, – kalbėjo LSU rektorius A.Skurvydas.

Achilo kulnas – vadyba

M.Balčiūno teigimu, būtent vadyba yra ta NBA sritis, iš kurios Lietuvos sporto specialistai turėtų gauti daugiausia naudos.

„NBA, kaip asocijuota struktūra, yra pirmasis mūsų partneris. Apie naujas partnerystes bus pranešta jau netrukus. Šis vizitas parodo, kokios galimybės atsiveria LSU ir į kokį lygį mes orientuojamės.

Silpnoji Lietuvos sporto pusė – vadyba, o geresnio mokytojo kaip NBA, šiuo atveju Europos padalinio, nėra. Netrukus studentai galės važiuoti susipažinti su geriausia vadyba. Pradžią padarys krepšinis, o vėliau ir kitos šakos“, – pakiliai kalbėjo M.Balčiūnas.

Ryšiai su NBA klubais – glaudūs

LSU kancleris sakė, kad pirmiausia universitetas orientuosis į pačią NBA organizaciją, tačiau jau yra ir stiprūs ryšiai su kai kuriais lygos klubais, kuriuose žaidžia ar dirba lietuviai.

„Toronto „Raptors“, su Žydrūnu Ilgausku palaikome ryšius Klyvlende, Hjustone – su Artūru Karnišovu, jis šią vasarą jau dalyvavo kai kuriuose mūsų projektuose, taip pat ryšiai yra su Čikaga. NBA nėra taip toli nuo Lietuvos, kaip gali atrodytų“, – tvirtino M.Balčiūnas.

Papildyta 12.02 val.: NBA – ne tik komercija?

„Žinome, kad Lietuva yra krepšinio šalis, todėl norime pasidalinti savo žiniomis, patirtimi su jūsų studentais. Jaučiame pareigą prisidėti prie krepšinio vystymo visur ir visada, ne tik ugdant trenerius ir krepšininkus, bet ir pasidalinant patirtimi, žiniomis su mokslo įstaigomis“, – sakė J.B.Pascualis.

Jis plačiau nekomentavo FIBA sprendimo, dėl kurio Europos krepšinio čempionatas vyks ne kas du, kaip dabar, o kas keturis metus. „FIBA pati turi nuspręsti kaip ji organizuoja turnyrus. Svarbiausia siekti būti arčiau sirgalių“, – svarstė NBA vadovas Europoje.

Paklaustas apie sporto aistruolių laidomas kritikos strėles NBA, esą lygoje vyksta tik šou, o sportas pamirštas,  J.B.Pascualis teigė, kad taip nėra. „Nesutinku, nes didelį dėmesį skiriame sportui, keičiame taisykles, kad krepšinis vystytųsi, kad aikštelėje vyktų garbinga kova.

Norime, kad žaidimas būtų arčiau žiūrovų, todėl aikštelėse įrengta labai daug vaizdo kamerų. Mes nepamirštame sporto“, – tikino vienas NBA atstovas.

Jis taip pat tiesiai neatsakė, ar kada nors NBA ir Europos krepšinio taisyklės bus visiškai suvienodintos:  „Per paskutinius 5-10 metus taisyklės suartėjo, FIBA artėja prie NBA. Tačiau neturi būti perimtos vienos ar kitos taisyklės, jos turi būti kuriamos bendrai, siekiant geriausio rezultato. Visos sporto organizacijos turi dirbti šia linkme“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento