Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 29

NBA naujokų birža: pirmuoju šaukimu „Hornets“ pasirinko Anthony Davisą

Naktį iš ketvirtadienio (06.28) į penktadienį (06.29) daugumos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) gerbėjų akys buvo nukreiptos į Niuarko „Prudential Center“ areną, kurioje vyko 2012-ųjų metų naujokų birža. 30 lygos klubų dviem ratais pasirinko 60 talentingiausių krepšininkų.
Anthony Davisas
Anthony Davisas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip ir buvo manyta, pirmuoju šaukimu Naujojo Orleano „Hornets“ komanda pašaukė 19-metį aukštaūgį Anthony Davisą. Tuo tarpu Šarlotės „Bobcats“ klubas, nors ir vedė derybas su kitomis komandos dėl antrojo šaukimu išmainymo, tačiau galiausiai jį iškeisti atsisakė ir pašaukė Michaelą Kiddą-Gilchristą iš Kentukio universiteto.

 1. Naujojo Orleano „Hornets“ – Anthony Davisas, 19 metų 208 cm ūgio puolėjas iš Kentukio universiteto.

Sezono statistika: 14,2 tšk. (62 proc. dvit., 15 proc. trit., 70 proc. baud.), 10,4 atk. kam., 1,3 rez. perd., 4,7 blk.

Puikus atletas, sugebantis gerai žaisti gynyboje. NBA naujokų biržoje seniai nebuvo tokių krepšininkų, kurie per sezoną blokuoja virš 4 metimų. Gali rungtyniauti  „centro“ arba sunkiojo krašto pozicijoje, yra pakankamai greitas ir universalus.

Labai lieknas. Net per lieknas NCAA tipo puolėjui. NBA lygoje gali turėti bėdų dėl pražangų skaičiaus, kadangi jam bus sunku gintis prieš fiziškai už save stipresnius atletus. Sugeba pataikyti, tačiau turės puolime gerokai pagerinti savo judesių arsenalą baudos aikštelėje.

NBA palyginimas: Kevinas Garnettas, Marcusas Camby.

  2. Šarlotės „Bobcats“ – Michaelas Kiddas-Gilchristas, 18 metų 201 cm ūgio puolėjas iš Kentukio universiteto.

Sezono statistika: 11,8 taško (49 proc. dvit., 25 proc. trit., 74 baud.), 7,6 atk. kam., 2 rez. perd.

Stiprus ir atletiškas lengvasis krašto puolėjas, kuris nevengia sunkaus darbo. Moka puikiai žaisti gynyboje. Visada atitveria savo žmogų nuo krepšio ir renkasi kamuolius. Mėgsta veržtis link krepšio, gali puikiai perduoti kamuolį.

Daugiausiai metimų atlieka būdamas netoli baudos aikštelės, prastai atakuoja nuo trijų taškus zonos. Nemoka sukurti progų atakuoti krepšį iš vidutinio nuotolio. Reikėtų pagerinti kamuolio valdymo įgūdžius.

NBA palyginimas: Geraldas Wallace‘as, Andre Iguodala.

  3. Vašingtono „Wizards“ – Bradley Bealas, 19 metų 196 cm ūgio gynėjas iš Floridos universiteto.

Sezono statistika: 14,6 tšk. (44 proc. dvit., 33 proc. trit., 76 proc. baud.), 6,5 atk. kam., 2,2 rez. perd.

Stiprus, aukštas gynėjas, turintis labai taiklią ranką ir gerą metimo techniką. Yra pakankamai atletiškas, jog galėtų gintis ir prieš įžaidėjus. Nėra savanaudis ir puikiai supranta krepšinį. Gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių, moka išprovokuoti varžovų pražangas.

Neturi itin galingos sprogstamos jėgos. Sezono pradžioje sunkiai rinkdavo taškus nuo trijų taškų zonos, todėl pataikymo procentas iš toli siekia tik 33 proc. Reikėtų pagerinti kamuolio valdymo techniką. Reikėtų nepiktnaudžiauti tolimais metimais.

NBA palyginimas: Ericas Gordonas, Marcusas Thorntonas.

  4. Klyvlendo „Cavaliers“ – Dionas Waitersas, 20 metų 193 cm ūgio gynėjas iš Syrakūzų universiteto.

Sezono statistika:  12,6 tšk. (47 proc. dvit., 36 proc. dvit., 72 proc. baud.), 2,3 atk. kam., 2,5 rez. perd.

Iš prigimties šis žaidėjas yra linkęs labiau rinkti taškus, tačiau gali sukurti progų ir savo klubo draugams. Yra atletiškas, todėl tai jam leidžia lengviau prasiveržti link krepšio ir užbaigti atakas. Visada stengiasi atitrūkti nuo savo gynėjo. Gynyboje puikiai dirba rankomis ir kojomis.

Jis tikrai nėra įžaidėjas, todėl neaišku, kaip 193 cm ūgio krepšininkas ginsis prieš Kobe Bryantą ar panašaus stiliaus gynėją. Reikėtų daugiau provokuoti varžovų pražangų. Kartais nesugeba tinkamai sukurti sau progos atakuoti krepšį.

NBA palyginimas: Dominque Jonesas, Benas Gordonas.

  5. Sakramento „Kings“ – Thomas Robinsonas, 21 metų 206 cm ūgio puolėjas iš Kanzaso universiteto.

Sezono statistika:  17,9 tšk. (50 proc. dvit., 50 proc. trit., 68 proc. baud.), 11,8 atk. kam., 1,9 rez. perd.

Puikus atletas, fiziškai galingas ir savo pozicijos žaidėjui yra gan greitas. Gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Turi neblogą pirmą žingsnį. Agresyviai žaidžia puolime, gali pataikyti iš vidutinio nuotolio. Nesibaimina už save aukštesnių ar stipresnių žaidėjų.

Gali pataikyti, tačiau metimo technika nėra tobula. Per rungtynes beveik po 3 kartus suklysdavo. Nėra geras blokuotojas. Dažnai prisirenka nereikalingų pražangų, prastai valdo  kamuolį.

NBA palyginimas: Derrickas Williamsas, Patrickas Pattersonas

  6. Portlando „Trail Blazers“ – Damianas Lillardas, 21 metų 191 cm ūgio įžaidėjas iš „Weber State“ universiteto

Sezono statistika:  24,5 taško (46 proc. dvit., 40 proc. trit., 88 proc. baud.), 5 atk. kam., 4 rez. perd.

Šį krepšininką galima pavadinti taškų rinkimo mašina. Itin savimi pasitiki, kai reikia mesti į krepšį. Dėl savo fizinės jėgos išprovokuoja daug pražangų, kai veržiasi į baudos aikštelę. Nebijo būti lyderis. Moka perduoti kamuolį, gali kurti progas.

Visgi D.Lillardas nėra tas tikrasis įžaidėjas, kaip Rajonas Rondo ar Steve‘as Nashas. Iš pradžių ieško kaip susikurti progų mesti į krepšį, o tik tada ieško komandos draugų. Kartais per daug užlaiko kamuolį. Per svarbiausias sezono rungtynes neranda savojo žaidimo arba pasimeta.

NBA palyginimas: Jay Williamsas, Jerydas Bayllessas.

  7. Oklando „Warriors“ – Harrisonas Barnesas, 20 metų 203 cm ūgio puolėjas iš Šiaurės Karolinos universiteto.

Sezono statistika:  17,4 taško (44 proc. dvit., 35 proc. trit., 72 proc. baud.), 5,2 atk. kam., 1 rez. perd.

Šis žaidėjas pagal savo ūgį tinka NBA lygio lengvojo krašto puolėjui. Yra aukštas, mobilus ir atletiškas. Jo sugebėjimas staigiai atakuoti krepšį leis H.Barnesui užsitikrinti vietą komandoje. Turi gerą charakterį ir krepšinio IQ. Turi visas galimybes gerai gintis.

Lėtas pirmasis žingsnis, dažniausiai žaisdavo nugara į krepšį, todėl reikia išmokti rungtyniauti prie perimetro. Reikėtų būti labiau agresyvesniam. Reikėtų pagerinti kamuolio valdymą kaire ranka.

NBA palyginimas: Glenas Rice‘as.

  8. Toronto „Raptors“ – Terrence'as Rossas, 21 metų 198 cm ūgio gynėjas iš Vašingtono universiteto.

Sezono statistika: 15,3 tšk. (51,8 proc. dvit., 37,1 proc. trit., 77,4 proc. baud.), 6,5 atk. kam., 1,4 rez. perd., 1,3 per. kam., 0,9 blk.

Puikiai valdo kamuolį, gerai mato aikštę. Sugeba išvesti komandos draugą į greitą ataką bei gerai žaidžia du prieš du. Neblogai ginasi vienas prieš vieną bei perima kamuolius. Gynėjas pasižymi taiklia ranka iš tolimų distancijų. Taip pat galingai krauna kamuolį į krepšį, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių.

Krepšininkui trūksta galingo pirmojo žingsnio, turi pagerinti ir atakų užbaigimą. Kartais priima neapgalvotus sprendimus, krepšį atakuoja iš sudėtingų situacijų.

NBA palyginimas: Eddie Jonesas.

  9. Detroito „Pistons“ – Andre Drummondas, 18 metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas iš Konektikuto universiteto.

Sezono statistika:  10,2 taško (53 proc. dvit., 29 proc. baud.), 7,7 atk. kam., 2,7 blk.

Aukštas, stiprus, mobilus, galingas atletas. Būdamas 211 cm ūgio puikiai orientuojasi aikštėje. Puikiai įvaldęs verpstę. Nors sulaukęs dar tik 18 metų, tačiau moka kovoti dėl kamuolių ir blokuoti metimus. Moka puikiai pataisyti netaiklius komandos draugų metimus.

Pagrindinė problema – amžius. A.Drummondui gali atsibosti sunkiai treniruotis ir žaidėjas tiesiog nuleis rankas. Neturi puolimo arsenalo baudos aikštelėje, itin blogai meta baudas, nemoka mesti „kabliu“, nėra subrendęs.

NBA palyginimas: DeAndre Jordanas, Amar‘e Stoudemire‘as.

  10. Naujojo Orleano „Hornets“ – Austinas Riversas, 19 metų 196 cm ūgio gynėjas iš Diuko universiteto.

Sezono statistika: 15,4 tšk. (47,7 proc. dvit., 36,5 proc. trit., 65,8 proc. baud.), 3,4 atk. kam., 2,1 per. kam., 1 per. kam.

Dinamiškas taškų rinkėjas, galintis pats susikurti sau progas pasižymėti. Gali labai greitai judėti su kamuoliu. Turi taiklią ranką ir gali pataikyti tolimus metumus. Gerai žaidžia derinį „du prieš du“.

Dažnai būna agresyvus ir daro klaidas. Neretai kritikuojamas dėl savanaudiškumo.

NBA palyginimas: O.J. Mayo.

  11. Portlando „Trail Blazers“ – Meyersas Leonardas, 20 metų 216 cm ūgio vidurio puolėjas iš Ilinojaus universiteto.

Sezono statistika: 13,6 tšk. (60,4 proc. dvit., 9,1 proc. trit., 73,2 proc. baud.), 8,2 atk. kam., 1,3 rez. perd., 0,5 per. kam., 1,9 blk.

Judrus vidurio puolėjas, puikiai valdantis savo kūną. M.Leonardas gali ne tik sėkmingai rungtyniauti po krepšiu, tačiau ir atlikti puikius perdavimus komandos draugams. Taip pat „centras“ itin atletiškas ir oponentams gali pridaryti daug nemalonumų gynyboje.

Visgi aukštaūgiui reikėtų šiek tiek priaugti svorio. Šiuo metu 111 kg sveriantis krepšininkas dar negalėtų sustabdyti tokių žvaigždžių kaip Dwightas Howardas ar Tysonas Chandleris. Amerikietis pritingi bėgti į greitas kontratakas bei dažnai klysta, kuomet žaidžia vienas prieš vieną.

NBA palyginimas: Robinas Lopezas.

  12. Hiustono „Rockets“ – Jeremy Lambas, 20 metų 196 cm ūgio gynėjas iš Konektikuto universiteto.

Sezono statistika: 17,7 tšk. (60,1 proc. dvit., 33,6 proc. trit., 81 proc. baud.), 4,9 atk. kam., 1,7 rez. perd., 1,2 per. kam., 0,6 blk.

Atletiškas, turintis gerą šuolį, staigus krepšininkas, taip pat pasižymintis plačiu puolimo arsenalu. Gynėjas neblogai valdo kamuolį, kibiai ginasi. Gali imtis iniciatyvos lemiamais momentais, sugeba susikurti progas metimui.

Krepšininkas yra pernelyg lieknas, reikėtų priaugti svorio. Vengia veržtis krepšio link, išprovokuoja mažai pražangų. Dažnai praranda kamuolį jį „dirblinguodamas“. Atakuodamas krepšį vengia veržtis į dešinę pusę.

NBA palyginimas: Reggie Milleris.

  13. Fynikso „Suns“ – Kendallas Marshallas, 20 metų 193 cm ūgio įžaidėjas iš Šiaurės Karolinos universiteto.

Sezono statistika: 7,8 tšk. (52,7 proc. dvit., 35,4 proc. trit., 69,6 proc. baud.), 2,6 atk. kam., 9,7 rez. perd., 1,2 per. kam., 0,2 blk.

Tai puikiai aikštę matantis krepšininkas, sugebantis kontroliuoti žaidimo tempą. Dažnai padeda komandos draugams pelnyti lengvus taškus iš po krepšio, mažai klysta. Neatlieka nereikalingų judesių. Taip pat atletas neblogai ginasi.

Krepšininkas turėtų būti agresyvenis – stengtis ne tik atlikti perdavimus, tačiau ir pats mėginti pelnyti taškus. Retai susikuria sau galimybę atlikti metimą. Taip pat reikėtų gerinti pataikymą nuo baudų metimo linijos.

NBA palyginimas: Markas Jacksonas.

  14. Milvokio „Bucks“ – Johnas Hensonas, 21 metų 211 cm ūgio puolėjas iš Šiaurės Karolinos universiteto.

Sezono statistika:  13,8 tšk. (50 proc. dvit., 51 proc. baud.), 10,1 atk. kam., 1,3 rez. perd., 2,9 blk.

Turi gerą šuolį ir yra labiau atletiškesnis už Anthony Davisą. Gali laisvai blokuoti metimus tiek su kaire, tiek su dešine ranka. Moka žaisti du prieš du ir galingu dėjimu užbaigia atakas. Gerai kovoja dėl kamuolių, nevengia pakovoti dėl kamuolių ir puolime. Nevengia sunkaus darbo.

Yra plonas, todėl neatitinka NBA lygio sunkiojo krašto puolėjo standartų. Jėgos stoka krepšininkui dažnai pakiša koją gynyboje, kuomet tenka žaisti prieš tvirtai sudėtus oponentus. Dažnai vengia kontakto, atakas mėgina užbaigti iš vidutinio nuotolio.

NBA palyginimas: Brandanas Wrightas, Samuelis Dalembertas.

  15. Filadelfijos „76ers“ – Maurice'as Harklessas, 19 metų 203 cm ūgio puolėjas iš Sent Džono universiteto.

Sezono statistika: 15,3 tšk. (50 proc. dvit., 20,2 proc. trit., 67,8 proc. baud.), 8,6 atk. kam., 1,4 rez. perd., 1,6 per. kam., 1,4 blk.

Gerai atakuoja krepšį iš perimetro, atletiškas, universalus, staigus, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Krepšininkas sugeba pataikyti sudėtingus metimus. Dažnai „perskaito“ varžovų sumanymus puolime, ko pasekoje, perima kamuolius arba blokuoja metimus.

Puolėjui reikėtų pagerinti metimą, ypač iš trijų taškų zonos. Taip pat krepšininklas klysta varydamasis kamuolį. Susiduria su problemomis, kuomet reikia susikurti erdvės metimui, žaidžiant vienas prieš vieną.

NBA palyginimas: Jamesas Posey.

16. Hiustono „Rockets“ – Royce'as White'as, puolėjas iš Ajovos valstijos universiteto.
17. Dalaso „Mavericks“ – Tyleris Zelleris, vidurio puolėjas iš Šiaurės Karolinos universiteto.
18. Hiustono „Rockets“ – Terrence'as Jonesas, puolėjas iš Kentukio universiteto.
19. Orlando „Magic“ – Andrew Nicholsonas, puolėjas iš Sent Bonaventuro universiteto.
20. Denverio „Nuggets“ – Evanas Fournieras, gynėjas iš Prancūzijos, „Poitiers“ klubo.
21. Bostono „Celtics“ – Jaredas Sullingeris, puolėjas iš Ohajo valstijos.
22. Bostono „Celtics“ – Fabas Melo, vidurio puolėjas iš Syrakūzų universiteto.
23. Atlantos „Hawks“ – Johnas Jenkinsas, gynėjas iš „Vanderbilt“ universiteto.
24. Klyvlendo „Cavaliers“ – Jaredas Cunninghamas, gynėjas iš Oregono valstijos universiteto.
25. Memfio „Grizzlies“ – Tony Wrotenas, gynėjas iš Vašingtono universiteto.
26. Indianos „Pacers“ – Milesas Plumlee, vidurio puolėjas iš Diuko universiteto
27. Majamio „Heat“ – Arnettas Moultrie, puolėjas iš Misisipės valstijos universiteto.
28. Oklahomos „Thunder“ – Perry Jonesas, puolėjas iš Beiloro universiteto.
29. Čikagos „Bulls“ – Marquisas Teague, įžaidėjas iš Kentukio universiteto.
30. Oklando „Warriors“ – Festusas Ezeli, vidurio puolėjas iš „Vanderbilt“ universiteto.

Antrasis ratas:
31. Šarlotės „Bobcats“ – Jeffery Tayloras, puolėjas iš „Vanderbilt“ universiteto.
32. Vašingtono „Wizards“ – Tomas Satoransky, gynėjas iš Ispanijos, Sevilijos „Cajasol“ klubo.
33. Klyvlendo „Cavaliers“ – Bernardas Jamesas, vidurio puolėjas iš Floridos valstijos universiteto.
34. Klyvlendo „Cavaliers“ – Jae Crowderis, puolėjas iš „Marquette“ universiteto.
35. Oklando „Warriors“ – Draymondas Greenas, puolėjas iš Mičigano valstijos universiteto.
36. Sakramento „Kings“ – Orlando Johnsonas, gynėjas iš Kalifornijos universiteto.
37. Toronto „Raptors“ – Quincy Acy, puolėjas iš Beiloro universiteto.
38. Denverio „Nuggets“ – Quincy Milleris, puolėjas iš Beiloro universiteto.
39. Detroito „Pistons“ – Khrisas Middeltonas, puolėjas iš Teksaso A&M universiteto.
40. Portlando „Trail Blazers“ – Willas Bartonas, gynėjas iš Memfio universiteto.
41. Portlando „Trail Blazers“ – Tyshawnas Tayloras, įžaidėjas iš Kanzaso universiteto.
42. Milvokio „Bucks“ – Doronas Lambas, gynėjas iš Kentukio universiteto.
43. Atlantos „Hawks“ – Mike'as Scottas, puolėjas iš Virdžinijos universiteto.
44. Detroito „Pistons“ – Kimas Englishas, gynėjas iš Misūrio universiteto.
45. Filadelfijos „76ers“ – Justinas Hamiltonas, vidurio puolėjas iš LSU universiteto.
46. Naujojo Orleano „Hornets“ – Darius Milleris, puolėjas iš Kentukio universiteto.
47. Jutos „Jazz“ – Kevinas Murphy, gynėjas iš Tenesio universiteto.
48. Niujorko „Knicks“ – Kostas Papanikolaou, puolėjas iš Graikijos, Pirėjo „Olympiacos“ klubo.
49. Orlando „Magic“ – Kyle'as O'Quinnas, puolėjas iš Norfolko valstijos universiteto.
50. Denverio „Nuggets“ – Izzetas Turkyilimazas, puolėjas iš Turkijos, „Banvit“ klubo.
51. Bostono „Celtics“ – Krisas Josephas, puolėjas iš Syrakūzų universiteto.
52. Oklando „Warriors“ – Ognjenas Kuzmičius, vidurio puolėjas iš Ispanijos, „Clinicas Rincon“ klubo.
53. Los Andželo „Clippers“ – Furkanas Aldemiras, puolėjas iš Turkijos, Stambulo „Galatasaray“ klubo.
54. Filadelfijos „76ers“ – Tornike Šengelija, puolėjas iš Belgijos, „Belgacom Spirou“ klubo.
55. Dalaso „Mavericks“ – Darius Johnsonas-Odomas, gynėjas iš „Marquette“ universiteto.
56. Toronto „Raptors“ – Tomislavas Zubčičius, puolėjas iš Kroatijos, Zagrebo „Cibona“ klubo.
57. Bruklino „Nets“ – Ilkanas Karamanas, puolėjas iš Turkijos, „Pinar Karsiyaka“ klubo.
58. Minesotos „Timberwolves“ – Robbie Hummelas, puolėjas iš „Purdue“ universiteto.
59. San Antonijaus „Spurs“ – Marcusas Denmonas,  gynėjas iš Misūrio universiteto.
60. Los Andželo „Lakers“ – Robertas  Sacre'as, vidurio puolėjas iš Gonzagos universiteto.

NBA naujokų biržos metu įvykę mainai:

Klyvlendo „Cavaliers“ už 24-ąjį, 33-iąjį ir 34-ąjį šaukimus iš Dalaso „Mavericks“ ekipos gavo Tylerį Zellerį.

Majamio „Heat“ klubas nusprendė iškeisti 27-ąjį šaukimą Filadelfijos „76ers“ komandai. Už tai NBA čempionai gaus ateities pirmojo rato ir 45-ąjį šaukimus.

Sakramento „Kings“ už neatskleidžiamą sumą pinigų išsiuntė 36-ąjį šaukimą į Indianos „Pacers“ komandą.

Portlando „Trail Blazers“ ekipa už neatskleidžiamą sumą pinigų į Bruklino „Nets“ komandą išsiuntė 41-ąjį šaukimą.

„Nets“ iš „76ers“ klubo už neatskleidžiamą sumą įsigijo 54-ąjį šaukimą.

Los Andželo „Lakers“ ekipa už neatskleidžiamą sumą nusipirko 55-ąjį šaukimą, kuris priklausė „Mavericks“ komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito